25 Mart 2013 Pazartesi

Vişneli Brownie


vişneli soslu brownie tarifi

Benim kadar yemek yiyen bir insanın en azından 120 kilo olması lazım. Sanırım hala obez olmadığım için şanslıyım. Obezliği de geçtim kilo bile almıyorum artık bünyem o kadar tatlı ve yemeğe nasıl alıştıysa. Bir gün içinde neler yediğimi yazsam siz bile şaşırırsınız ama yazmam gereken bir Vişneli Brownie Tarifi var elimde. Fotoğraflarını da çektim hazır. Bol fotoğraflı bir gönderi olacak bu.

vişneli soslu brownie tarifi


Brownie, bol çikolatalı, içi nemli dışı hafif kıtır olmalı. İçinde ne olacağıysa hayal gücüne kalmış heralde. Ben nefret etsem de marshmellow koyan bile var. Bugünkü browniemiz vişneli. Hatta ekstradan vişne soslu. Vişne sosunun kullanım şekli size kalmış; ister kullanmayın sadece vişneli brownie yapın, ister brownie ye vişne koymayın üzerinde sosla servis edin, isterseniz hem soslu hem vişneli... :)



Brownieye vişne sosunu sıcakken dökerseniz sos iyice içine işler ve daha nemli bir brownie elde edersiniz ıslak kek gibi.

Brownie hamurunun içine ekstradan damla çikolata veya çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz, daha yoğun bir çikolata lezzeti elde edersiniz.

Vişneli brownie'nin diğer güzel özelliği de dondurulunca da tadının çok güzel olması, yani dondurucudan çıkarıp o haliyle bile tüketebilirsiniz. Nemli olduğu ve içinde vişne olduğu için kekten apayrı bir tatlıya dönüşüyor.

Vişneli Brownie Tarifi


vişneli soslu brownie tarifi

Brownie Hamuru

Bu malzemelerle orta büyüklükte dikdörtgen bir borcamı doldurabilirsiniz. (yaklaşık 25x35 cm gibi)


  • 250 gr mümkünse %70 kakao oranlı bitter çikolata 
  • 150 gr tuzsuz tereyağı
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Dondurulmuş veya taze vişne

vişneli soslu brownie tarifi

Hazırlanışı:

1. Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip, kalan kısımları yağlayın.

2. Bitter Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritin.

3. Yumurta, şeker ve tuzu 3-4 dakika kabarana kadar hızlı devirde çırpın. Erimiş çikolata ve tereyağı karışımının yarısını ve vanilyayı ekleyin, ve yavaş devirde 1 dakika kadar çırpıp kalan yarısını da ekleyip yine yavaş devirde tamamen karışana kadar çırpın.

4. Çırptığımız karışıma, un, kakao karışımını mümkünse eleyerek ve bir yandan da çırparak yavaşça ekleyin. Mikser yine yavaş devirde olmalı, çok hızlı çırpmamaya özen gösterin. 

5. Bu karışımı kalıba boşaltın ve üzerine vişneleri koyun. Siz hamurun içine bastırmayın, onlar piştikçe gömülüyor zaten.

6. Karışımı 40-45 dakika kadar arada kürdanla kontrol ederek pişirin. 

vişneli soslu brownie tarifi


Vişne sosu

Malzemeler
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu veya mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 çaybardağı su
Hazırlanışı: 

1. Suyu ufak bir tencereye alıp vanilyalı puding tozu veya mısır nişastasını, şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra orta ateşte yanan ocağa alıp vişneleri ekleyin ve karıştırarak pişirin.



2. Sos kıvam alınca 3-4 dakika kadar daha pişirip  ocaktan alın.


vişneli soslu brownie tarifi

17 yorum:

  1. Sabah sabah bloguna bakmaz olaydım :)) ağzımın suları aktı..zaten regl oldum canım tatlı çekiyordu iyice fena oldum nefis şeyler var blogunda... :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, olur da denerseniz sonuçları benimle de paylaşın lütfen :)

    YanıtlaSil
  3. bu saatte bunları görmeseydim iyiydi:))
    vişneli herşeyi çok seviyorum.
    en kısa zamanda bunu denemeliyim.
    şahane görünüyor, tadından hiç kuşkum yok:))
    eline sağlık
    sevgiler

    not: kelime doğrulamayı kaldırır mısınız lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, ben de bayılıyorum vişneli her şeye. iyi hatırlattınız ne zamandır aklımda, hep unutuyorum. kaldırayım :)

      Sil
  4. sıcak vişne sosunu sıcak keke dökersek bişe olur mu?

    YanıtlaSil
  5. yaklaşık kaç dakikada pişirdiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keki en az 35-40 dakika pişirmek gerek ama fırına göre de illa ki değişir, mutlaka kürdanla kontrol edin 30 dakikadan sonra, kürdan temiz çıkarsa alın fırından.

      Sosu 2-3 daika pişirmek yeterli, karıştırarak.

      Sil
    2. teşekkürleer..

      Sil
  6. vişneler buzluktan mı :(
    yoksa hazır mı?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    tereyağını nereden temin ediyorsunuz? önerebileceğiniz bir marka ya da adres var mı çok kararsızım çünkü benimkilerin tadı acı oluyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Türkiye'deyken Pınar, Sütaş, Sek gibi markalardan alıyordum marketten. Ev yapımı veya köy tereyağı ile hiç denemedim.

      Hmm siz ne kullanıyorsunuz?

      Sil
  8. 3 kez yaptım. 30 kez daha yaparım. her süt içişimde olsa da yesek diye illa ki geçer aklımdan. hele pişerkenki kokusu. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Denedim, fakat tarifi visne yerine böğürtlenle yaptım ve harika oldu ! Çok teşekkürler 💕

    YanıtlaSil
  10. Buzlukta Visnem var ama çıkarınca çok sulanıyor yani buzluktan çıkarıp suyunu süzüp öyle mi kekin içine koymalıyim diğer türlü kek ıslanmaz mi teşekkür ler

    YanıtlaSil