Kahve olmasa ne yapardım acaba..? Şimdiye kadar hep imdadıma yetişti sağ olsun kendisi. Sıcak, koyu bir filtre kahve kadar rahatlatan ne var beni bilmiyorum. Yanında da bir parça çikolata olsa fena olmaz tabi. Kurabiyeye de tavım. Farketmez işte, şekersiz, sütsüz sade filtre kahve olsun da eşlik edenleri sorun değil. Bu kadar sevmeme rağmen içemiyorum bu aralar. İçindeki kafein son geçirdiğim rahatsızlığı tetikliyor ve bir de ilaçlardan mahvolmuş midemi daha da kötü yapıyor. Özellikle kitap okurken, ders çalışırken ya da bilgisayarda çizim yaparken ne güzel giderdi. Neyse merak etmeyin, bu bir kahve yazısı değil, hemen hemen kahve kadar çok sevdiğim diğer içecek olan sıcak çikolata tarifi vereceğim bir yazı. Bugünkünün yanında minik kalpli beyaz çikolatalar ve hershey's'in kurabiyeli beyaz çikolataları vardı.
Bakın size içebileceğiniz en güzel sıcak çikolatalardan birini vaat ediyorum. Bir iki tarifim daha var, onlar sonra. Özellikle dışarıda içtiğiniz yavan ve şekerden bayan sıcak çikolatalardan veya evde yaptığınız hazır toz karışımlardan bıktıysanız ilaç gibi gelecek emin olabilirsiniz.
Bol ve gerçek çikolatalı bir Belçika usülü sıcak çikolata tarifi paylaşacağım sizinle ama öncesinde bilmeniz gereken bir kaç şey var: sıcak çikolatayı pişirirken sürekli karıştırmanız gerekli, çikolatalar pişirdiğiniz aletin dibine yapışmasın diye. Bir de tadı dengelemek için birazcık tuz kullanacağız, şaşırmayın. Eğer sütlü çikolata koymak istemezseniz daha bitter bir tat elde edersiniz, veya daha tatlı olsun isterseniz sütlü çikolata miktarını artırabilirsiniz. Bu posttaki sıcka çikolata tarifi dengeli, ne tatlı ne bitter.
Belçika Usulü Sıcak Çikolata Tarifi
Malzemeler
(1 kişilik malzeme veriyorum, kişi sayısına göre katlarsınız)
- 150 ml tercihen günlük süt
- 50 ml süt kreması (ağır olur derseniz kullanmayıp sütü 200ml yapabilirsiniz)
- 40 gr en az %70 kakaolu bitter çikolata (orta boy kare çikolatalar genelde 80 gr olur, ona göre hesaplayın)
- 30 gr sütlü çikolata
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik tarçın
Hazırlanışı:
Çikolataları kare kare kırın
Sütü bir cezvede ısıtmaya başlayın.
Isınan süte tuz, tarçın ve çikolataları ekleyin ve sürekli olarak karıştırın. Kaynamaya yaklaştığında karışımın homojen olması gerek, bir taşım kaynattıktan sonra kaldırın ve içine kremayı ekleyip kaynayana kadar yeniden karıştırtırın ve ocaktan aldığınız sıcak çikolatayı uygun bir fincana boşaltın.
(Ben süt ısınınca başka bardağa alıp onda iyice karıştırıyorum dibe yapışma ihtimaline karşı, daha sonra tekrar cezveye alıyorum.)
İsterseniz üzerine krema veya kremşanti sıkabilirsiniz.
Bu aralar kahve içemediğim için ben de sıcak çikolataya sardım yine. Baharatlı, biberli, sade hangisinden canım isterse artık. Kitap okurken, çizim yaparken bana eşlik ediyor muhteşem tadıyla.
Buyrun burda kitap keyfi yapmak için yaptığım son sıcak çikolamın fotoğrafı. Ben yanına bir iki lokma beyaz çikolata alıyorum, bayılıyorum çünkü.
Diyet yapmaya çalışan bir insan olarak perişanım paramparça :((
YanıtlaSilDiyetin bitsin sana en güzelinden yapayım gel bir gün bana, yanına bu beyaz çikolatalardan da alırız :)
Silbaharatlısı nasıl oluyor merak ettim :)
YanıtlaSilzencefil ve tarçınlı oluyor. Acı özüt veya kırmızı toz biber de eklenebiliyor Meksika usülü olana. :)
YanıtlaSilDün yine sıcak çikolata diye sayıklamaya başlayınca bu tarifi hatırladım, evde çikolata yoktu bugüne kaldı mecburen. Şu anda yaptım, içiyorum ve keyiften erimek üzereyim! ^_^
YanıtlaSilKaç gündür benim de canım istiyor geceleri ama sabah olsun yaparım diye diye yapamadım, afiyet olsun :*
Sil