5 Mart 2016 Cumartesi

Sağlıklı Çikolatalı Puding (Avokadolu Çikolatalı Puding)

Gerçekten sağlıklı.

"Iyy avokadolu puding mi?" demeden önce bir soluklanın. Avokado sevmiyorsanız bile avokado tadı hiç ama hiç baskın olmadığı için siz de seveceksiniz. Hem de aslında pudingten öte bir kıvamı, dokusu ve tadı var. Daha çok şöyle tanımlayayım çikolatalı, yoğun ve kremsi bir kıvam, pürüzsüz bir doku... Puding demek biraz sönük kalıyor bence çünkü çok daha tatmin edici.

Avokadolu puding

Genelde bir tatlı tarifinin başına "sağlıklı" sıfatı ekleyeceğim zaman her tarif için sizi önceden mutlaka uyarıyorum. "Sağlıklı tatlı diye bir şey pek mümkün değil!" çünkü ne yazık ki her ne kadar çok sevsek ve hayatımızın içinde olsa da şeker yararlı değil, hatta ben inanmak istemesem de zararlı.

Bir tatlının yağını biraz azaltıp içine yapay tatlandırıcı koyunca da o sağlıklı hale gelmiş olmuyor tabi. Ama avokadolu çikolatalı puding diğerlerine göre gerçekten çok masum çünkü avokado kendi başına çok sağlıklı.
Diğer malzemeleri de dikkatli seçerseniz light, hafif vs diye etiketlenen bir çok yiyecekten daha sağlıklı olduğunua emin olabilirsiniz. Yağlı mı? Evet yağlı ama Canan Karatay'a bağlamak gerekirse sağlıklı yağlı. Ahah neyse. Pudingi tatlandırma kısmında biraz kafalar karışık evet ama agave şurubu tüm sağlıklı yaşam tarifçilerinin (nasıl saçma bir betimleme oldu farkındayım) hep kullandığı bir şey olduğu için ve açıkçası baya okuduğum ve en azından diğer alternatiflere göre daha masum durduğundan ben agave şurubu kullandım ama siz bal veya herhangi istediğiniz bir alternatifi kullanabilirsiniz ki buna pudra şekeri de dahil. (O zaman daha az sağlıklı bir pudinginiz olur tabi)

Ben bunu bir de agave şurubu miktarını oldukça düşürerek çok olgunlaşmış muzla yaptım, muzlu çikolatalı puding seviyorsanız hiç durmayın, hemen yapın. Muzun kendi şekeri zaten neredeyse yeterli tatlılığı sağlıyor.

avokadolu puding

1 kişi için bence bir avokado yeterli ama daha insanı boyutlarda yiyorum ben diyorsanız 2 kişi için 1 avokado olacak şekilde yapın. Siz bana bakmayın, ben çok yiyorum, siz en iyisi gerçekten 2 kişiye bir avokado ile yapıp küçük kaselerde yiyin :)

Güzel haber: Ben acı biber ekledim malum kakaolu her şeye acı ekleyebilirim ben. Siz de seviyorsanız mutlaka ekleyin. Portakal kabuğu da aklınızda olsun, muhteşem.

Bu yazıyı blogu uzun zamandır ihmal ettiğim gerçeğini göz ardı ederek ve o konuya hiiiiç girmeyerek bitiriyorum. Bir dahaki tarife kadar mutlu günleriniz olsun.

avokadolu puding

Sağlıklı Çikolatalı Puding (Avokadolu Çikolatalı Puding)


4 kişilik

2 tane yumuşak avokado
2 olgun muz
4 yemek kaşığı kakao 
2-3 yemek kaşığı bal/pudra şekeri/akçaağaçşurubu/hurma püresi
1- yemek kaşığı su
1 tutam tarçın veya 1 çay kaşığı vanilya

Avokadoları kabukları ve çekirdeğinden ayırıp küpler halinde doğrayın. Muzları soyup 5-6 parçaya kesin. 
Bütün malzemeleri rondo veya blendıra alıp kremsi ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondoyu kesik kesik çalıştırın. 

Sağlıklı çikolatalı avokadolu pudinginiz hazır!



8 yorum:

  1. Ne zaman sağlıklı tarifler arasam chialı olsun, avokadolu olsun tatlılara şeker niyetine hurma katan birileriyle karşılaşıyorum. Tatlandırıcı olarak 4-5 tane hurmayı da karışıma eklesek nasıl olur acaba, ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hurmayı hiç sevmediğim için denemedim ama sanki pürüzlü pürüzlü bi kıvam olmaz mı?

      Sil
    2. Ay bilmiyorum ki, bir tane chialı puding tarifi var, onda öyle diyordu ben de daha denemedim. Deneyince sonucu söylerim :)

      Sil
  2. http://www.howsweeteats.com/2013/02/chocolate-avocado-pudding-yep-its-a-thing/?m

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. Hindistan cevizi sütünü nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  5. Iyy avakadolu pudingten yuh süper bu noktasına gelen bi tarif. Hakkaten nefis oldu. Tarifinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil