11 Ağustos 2015 Salı

2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar


2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar

Nasıl tatlı, nasıl çıtır bilseniz... Bilseniz siz de çok seversiniz. Ben rulokat falan seven bir insan değilim. Nutella? Onun da evde yapılmışı veya daha sağlıklı olanları tercihim ama elimin altında yoksa da napıym yani, yapmasa mıydım bu tatlışları? Çıtır çıtır yemelik, nutella dolgulu çok lezzetli atıştırmalıklar oldular. Hem de sadece 2 malzeme ile yapabiliyorsunuz.



Bu arada, bunların çok fotoğrafını çektim, kısacık tarife bu kadar fotoğraf ne böyle demeyin çünkü çok güzeller, dayanamadım çektim bir sürü.

Fotoğraflardan birini instagram hesabımda paylaştım. Aslında bunlara ne ad vermek gerektiğini kestiremediğim için takip eden arkadaşlarıma sordum, ne olsun ismi diye. Gelen cevapların hepsi çok eğlenceliydi. En çok sevgili Settie'nin HIAAYYHına güldüm :D Ne olsun adı sahi, yabancı bloglarda ve pinterestte nutella cigar demişler ama ben sigara/puro demek istemiyorum bu yüzden çubuk diyeceğim.

2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar

Baklava yufkası denilen şey artık hemen her süpermarkette bulunan, bayağı bildiğimiz baklava yapımında kullanılan yufka. Bu aralar çok hoşuma gidiyor, çok şey denedim, hepsini paylaşacağım baklava yufkası ile yaptığım çıtırların. Bence güzel yanı yağ olmaması, yağınızı kendini ekliyorsunuz ve hep çıtır çıtır. Beslenme şeklinize göre hindistancevizi yağı gibi bitkisel ve sağlıklı bir yağ da her zaman tereyağına alternatif. Vegan bir tarif değil bu ama kolaylıkla vegan yapılabilir.

2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar

Eğer vegan halini istiyorsanız boşverin nutellayı, Sarelle'nin bitterinden alın. O yoksa tercih ettiğiniz çikolatayı eritip, içine de incecik çektiğiniz fındıkları katıp karıştırın. Şu hazır ürünlerin hepsinden çok çok daha iyi.

*Ekleme: Bakalva yufkası çabucak yumuşamadığından 2-4 gün çıtırlığını koruyor. Ben çok fazla yapmıştım ve yapalı 3 günü geçti,  burası aşırı nemli, ona rağmen hala çıtırlar. 

2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar

2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar

2 malzemeli Nutellalı Rulolarımıza dönersek, ihtiyacınız olan tek şey fındık kreması ve baklava yufkası. Ben bazılarında denemek için aralara tereyağ serpiştirdim, ama yağsız da oldukça güzel. Bu yüzden bence tereyağ kullanmayın siz de, daha hafif olsun.




Ayrıca daha kalın rulolar yapmak isterseniz yufka katlarını artırabilirsiniz. Benim için ideal olanı 2 kattı.

Yerken iyice kendimden geçeyim derseniz ekstra olarak çekilmiş fındık serpiştirin rulolamadan önce.

Yaklaşık 30 -40 tane Nutellalı Çubuk için malzemeler

 4 dolu dolu yemek kaşığı nutella
14 kat baklava yufkası

4 dolu yemek kaşığı nutellayı mikrodalga veya benmaride ısıtın, iyice cıvık bir hale gelsin.
Baklava yufkasından tercihen 2 kat alıp serin ve istediğiniz boyutlara göre 4 veya 6 dikdörtgene kesin bıçak yardımı ile. (4'e kesince çok uzun olabilirler.)



Her dikdörtgenin içine nutella sürün. Sakin olun, biliyorum çok, daha çok sürmek isteyeceksiniz ama abartmayın. İnce bir katman yeterli.

Bu aşamadan sonra fındık fıstık serpecekseniz serpin bol bol. Ben serpmedim.

Sonra istediğiniz incelikte rulolayın. Eğer belli bi sarma sarmak geçmişiniz varsa şanlısınız ama benim gibiyseniz mümkün olduğunca ince ve sıkı rulola yapmaya çalışın.  Eğer rulolar tam kapanmazsa o uçlara çoooook az nutella sürün, o tutacak rulolarınızı.

Fırını 170 dereceye ısıtın. Tepsiye yağlı kağıdı serin ve üzerine nutallalı rulolarınızı dizip, 13-15 dakika pişirin.

Bu kadaaaaaaaar. Gerçekten. Afiyet olsun :)

Bakalva yufkası çabucak yumuşamadığından 2-4 gün çıtırlığını koruyor.



2 Malzemeli Nutellalı Rulo Çubuklar

8 yorum:

  1. Şu ara biz de tahin helvasını baklava yufkalarına sarıp kızartıp kızartıp dondurmayla yiyoruz, bağımlılık yapıyor bunlar, nefiiisleeer..İçeriği değiştirmenin vakti gelmişti, yaza bunlarla devam etmeli artık :))

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tahin aşeriyorum bu aralar. baklava yufkasında tahin çok severim, ama hiç dondurmayla denemedim :) denesem mi acabaaa? nası kızartıyorsunuz?

      Sil
  2. Yurt dışında baklava yufkasını nereden bulacağız ah ah :( Şahsen ben rulokatlara bayılıyorum bi oturuşta yerim yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. phyllo dough diye ararsan bulursun, aynı hamur :)

      Sil
  3. Ahahah instagram'da fotoğrafı görür görmez verdiğim tepkiyi önerdim ben isim olarak, ama "mutluluk çubuğu" önerisini de çok sevdim.

    Geçtiğimiz birkaç gün çok koşturmalıydı, gözümün önünde bu çubuklar varken koşturdum her işe. Bugün yufkayı aldım, yarın yapıyorum bu tarifi, yeni keşfedip Nutella'dan daha çok beğendiğim Torku çikolatasıyla deneyeceğim. (Tam adı o kadar imla hatalı gözüküyor ki, kullanasım gelmiyor.)
    Bir soru: Daha önce baklava yufkası kullanmadığım için nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Aldığım paketi buzluğa attım, çabuk çözülür mü? Çözülmeden önce katlarını ayırmak zor olur mu? Çünkü bütün paketi yapmaya kalkışırsam bütün sokağa dağıtırım, yine de bitmez gibi gözüküyor! :)

    YanıtlaSil
  4. Lezzetli olduğu çok belli, ellerinize sağlık. Fırsat bulduğumda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Ahh ahh olsada yesek keşke.
    Tariflerin çok güzel görseliyle beni kendine çekiyor. Bir şeyler yapacak kadar keyifli olmasam bile blogundaki tariflere baktıkdan sonra hemen mutfağa gidesim geliyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir çikolata koysam da aynı sonucu elde eder miyim? Yani Nutella dışında nası yaparım bu olayı?

    YanıtlaSil