Uzun zamandır ne bir tarif yayınlayabildim ne de blogla ilgilenebildim ama sanırım artık dönme vakti :) Bu süre boyunca da birçok blogger arkadaşım maillerle mesajlarla halimi hatrımı sordular sağ olsunlar.
Tariften önce sizinle instagram hesabımı paylaşmak istiyorum, yeni açtım ve tarifler burda yayınlanmadan önce orfan fotoğraflarını ve yapılışlarının kısa videolarını da paylaşacağım.
BURAYA tıklayarak instagram profilimi görebilir ve takip etmeye başyabilirsiniz :)
Gelelim çilekli pembe kek tarifine.
Çilek mevsimi değil ama hem dondurucuda kullanılmayı bekleyen çilekleri kullanayım hem de marketten aldığım ne idüğü belirsiz ama tadı güzel çileklerle bir şeyler yapayım dedim. Kekimiz, pembe, nemli, yumuşacık, çilekli bir kek ve peynirli krema. Ben kek için Dr Oetker Wolke Vanilyalısını kullandım. Jöle olarak yine Dr Oetker Çilekli Bitkisel Jeli kullandım.
Kare bir borcamda yapıp dilimledim ve 16 kare dilim çilekli kek çıktı tüm kutudan. Kreması için peynir kullanmasanız da olur elbette.
Çilekli Pembe Kek Dilimleri
Malzemeler
KEK
- 1 paket Dr Oetker Vanilyalı Wolke
- 1 paket çilekli tercihen bitkisel jöle
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çaybardağı su
- (ben 1 çok az gıda boyası da ekledim, eklemeseniz de olur.)
Hazırlanışı:
Çırpma kabına Dr Oetker Wolkeyi, yağ, su, yumurta ve çilekli jöleyi ekleyin ve 3 dakika boyunca çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu kare veya dikdörtgen bir borcama döküp kutunun üstünde yazan sıcaklık ayarına göre fırında 35-40 dakika pişirin. (Ben 150C'de pişiriyorum, o zaman her yanı aynı şekilde kabarıyor.)
Wolke kullanmak istemezseniz
- 2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı tozşeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 1 paket çilekli tercihen bitkisel jöle
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çaybardağı su
Hazırlanışı: Yumurta aklarını ayrı bir kaba alın. Yumurta sarılarını şekerle 3-4 dakika krema kıvamı alana dek çırpın ve içine un, yağ, jöle tozu, su, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Yumurta aklarını bir tutam tuz ile katılaşıp kar gibi olana dek 3-4 dakika yüksek hızda çırpın ve katılaşınca unlu karışıma ekleyip kaşık veya spatula ile çırpmadan birbirine yedirin. Hazırladığınız kek hamurunu kare veya dikdörtgen bir borcama döküp 175C de fırında 35-40 dakika pişirin. (Ben 150C'de pişiriyorum, o zaman her yanı aynı şekilde kabarıyor.)
Kreması için
- 1 paket (200ml) önceden soğutulmuş tercihen tikveşli veya sütaş süt kreması (kıvamları daha koyu ve homojen yapıda oluyorlar genelde)
- 1 paket labne peyniri (200gr)
- 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Kremayı 2-3 dakika boyunca yüksek hızda çırpın ve katılaşmasını sağlayın. Daha sonra pudra şekeri ve süzülmüş labne peynirini ekleyip homojen olana dek çırpın.
Çilek Püresi için:
- 12-15 tane çilek
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Çilekleri rendeleyerek veya robotta çekerek püre haline getirin ve pudra şekeri ile karıştırın.
16 tane bütün çilek (dilemlerin üzerine)
PASTANIN YAPILIŞI
Soğumuş kekin üzerine çilek püresini dökün ve kekin tamamına yayıp keki çilek püresi ile ıslatın. 5 dakika sonra kremayı kekin üzerine eşit şekilde yayıp dilimleyin ve her dilimin üzerine bir çilek kondurun:) ellerinize sağlık!
rengi karikaaaa.bayıldım.
YanıtlaSilellerınıze sağlık *-* blogumada beklerım..
YanıtlaSilÇok güzel bir görüntü, pembe pembe..Tam baharlık olmuş aslında rengiyle ama, biz de hala bahardayız zaten, kış gelmediğine göre :))
YanıtlaSilNefis görünüyor, çilekli olan herşeye bayılırım. Yalnız bir şeyi merak ettim, çilekli jöle tozunu keke katınca nasıl bir fark oluyor kekte. Sadece lezzet mi veriyor yoksa kekin dokusuna da bir katkısı oluyor mu?
YanıtlaSilJöle nemli ve yumuşacık bir doku veriyor. Tabi bunun yanında çilek tadı da ama malum yapay bir tat yine de. Bence çilek püresini pişirip de kullanabilirsin ben bir dahakine öyle deneyeceğim :)
Silaman allahım cok güzel görünüyor=)) eline sağlık kesin deneyeceğim
YanıtlaSilbu araa ben de şunu merak ettim krema pişirmeden tüketilebiliyr mu=) hiç bu şekilde kullanmadım da ya etin yanına sos ya da corbada kullandım hep
YanıtlaSilsoğuk olduğu müddetçe kremayı çırparak kullanabilirsiniz. Pasta kreması olarak veya meyvelerin yanında. pudra şekeri ile tatlandırabilir, benim blogdan veya netten bulabileceğiniz ganaj tarifleri ile de çikolata ile çırpabilirsiniz. Peynir ekleyebilirsiniz... seçenek çok :) özellikle sormak istediğiniz şey olursa seve seve cevaplarım :)
Silçok teşekkür ederim bu bilgiler çok faydalı oldu=))
Silbu araa ben de şunu merak ettim krema pişirmeden tüketilebiliyr mu=) hiç bu şekilde kullanmadım da ya etin yanına sos ya da corbada kullandım hep
YanıtlaSiloff harikaaa
YanıtlaSilbu wolkeyi de denemek istiyordum zaten iyi oldu :)
müthiş bir görünüm, enfes olmuş emeğine sağlık. Çok özledim postlarını bulut ağacım, iyi ki geldin ne iyi ettin :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım benim, valla sonunda gelebildim :) ben de çok özledim :)
Silçok güzel olmuş,eline sağlık,aşk adına seni mimledim:)
YanıtlaSilRengi harika cok hos olmus eminim tadida guzeldir ellerine saglik :)
YanıtlaSilMerhaba ne kadar güzel bir renk o öyle elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilRengi olmadı 😮
YanıtlaSil:( ben gıda boyası kullandm bu renk için, yazdım zaten tarifte de. üzüldüm :(
Sil