Brushcetta'nın makbul olanı ızagara-mangalda kızarmış ekmekle yapılanı elbette ama buna da imkan bulmak zor. Bu yüzden ekmekleri kızartma yöntemi size kalmış. İster fırında, ister ekmek kızartma makinasında kızartın. İserseniz tavada 3-4 kez çevirin veya ev tipi ızgaranızda kızartın ekmekleri, orası sizin tercihinize kalmış.
İtalyanlar bunu yemek öncesi iştah açıcı/atıştırmalık olarak yerlermiş ama ben kahvaltıda çok seviyorum. Orijinal bruschetta ile arasında illa fark vardır, zaten kendi damak zevkime göre yapıyorum.
İstediğiniz ekmeği kullanabilirsiniz ama ekşi mayalı ekmekle gerçekten çok güzel oluyor.
Kullanacağınız zeytinyağının kalitesi bruschettaların lezzetiyle doğru orantılı diyebilirim.
FESLEĞEN, DOMATES VE MOZARELLA PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEKLER
(BRUSCHETTA)
Malzemeler
- 6 tane 1-1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş ekmek
- 3 orta boy somates
- Taze fesleğen yaprakları veya kurutulmuş fesleğen
- 1 diş sarımsak
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke veya gerçek nar ekşisi
- Taban için Mozarella veya kaşar peyniri, üstü için Parmesan veya kaşar peyniri.
Hazırlanışı
Fırını 200C'ye de ısıtın.
Ekmekleri dilediğiniz yöntemle kızartın.
Domateslerin kabuklarını soyup tercihen küp küp veya ince dilimler halinde dilimleyin.
Fesleğenleri temizleyip ince şeritler şeklinde dilimleyin.
Sarımsağı rendeleyin veya çok küçük parçalara ayırın.
Sarımsak, fesleğen, domatesi geniş ve çukur bir kaba alıp üzerine zeytinyağını ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Karışımın sıvı kısmını ekmekleri ıslatmak için kullanın. (bir kaşık veya yumurta sürme fırçası ile ekmeklerin üzerine sürün.)
Mozarellaları ince ince dilimleyin ve kızarmış ekmeklerinizin üzerini peynirle kaplayın. Daha sonra peynirlerin üzerine domatesli harçtan yayın ve üzerine biraz peynir serpiştirin.
Ekmekleri fırına verin ve üstteki peynirler hafif kızarana kadar bekleyin.
atıştırmalık değişik bişeyler arıyordum görür görmez denedim çok güzel oldu kaşarlı yaptık müthişmüthişmüthiş
YanıtlaSil