25 Ekim 2017 Çarşamba

Balkabakli ve Cheesecak Kremali Muffin



Instagram vasitasi ile tanisip pek sevdigim, dunyalar tatlisi Sincapfirin guzel bir oneriyle gelince bana da bu balkabakli muffinlerin tarifini yazmak icin firsat cikti. Mevsimine uygun belirli bir malzeme secip ikimiz de o malzeme ile tarifler deneyeme/ uretmeye calisacagiz. Tabi ki siz de buna davetlisiniz, ister bizim paylastigimiz tarifi deneyin, isterseniz belirledigimiz malzeme ile yaptiginiz baska bir tarifi. Fotograflari bize yollarsaniz ve aciklamanizda bizi de etiketlerseniz, hikaye kisminda paylasma sansimiz da olur.

Ilk malzeme olarak balkabagi sectik. Instagram hikayemde yaptigim anket sonucu da balkabakli muffin cikmisti.  Yaklasik 500 oydan 295 oy aldi, diger oylayanlar yesil cayli rulo icin oy vermisti ama onu da gelecek posta yazacagim artik.




Bu arada tarifi yazmaya firsat bulabilmemin sebebi cok fena hasta olmus olmam haha. Sinuzit grip migren bi arada, yataktan cikamaz oldum. Hal boyleyken odevler, blog yazilari icin firsat dogdu (iyi tarafindan bakmaya calisan Dilek)

Bu tarifi ben balkabakli kek yaparken de kullaniyorum. Yumusacik, nemli, pofuduk bir kek... Icindeki baharatlarla da ic isitan cinsten tam sonbahar ve kislik. Kek yaparken peynirli dolgu kullanmiyorum, onun yerine tarcinli seker serpistiriyorum uzerine. Kabugu citir citir bi kek oluyor :) Muffinleri de dolgu olmadan yapabilirsiniz eger sevmiyorsaniz. Bu arada asagidaki baharat listesi gozunuzu korkutmasin tarcin oldugu surece elinizde hangileri varsa onlari kullanin, her haliyle guzel oluyor.

BALKABAKLI PEYNIRLI MUFFINLER




MUFFIN HAMURU

8 tane kocaman muffin veya 12-14 tane kucuk-orta muffin icin. 
Amerikan bardak olcusu (240ml) 

Islak malzemeler
450 gr balkabagi puresi (sekersiz, baharatsiz)
3 yumurta (150 gr)
330 gr seker (1 1/2 bardak + 3 yemek kasigi)
120 gr siviyag (1/2 bardak)

Kuru malzemeler
300 gr un (1 2/3 bardak)
3 cay kasigi kabartma tozu
3/4 cay kasigi toz karanfil
3/4 cay kasigi toz zencefil
1 cay kasigi yenibahar
1/2 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi muskat
2 cay kasigi tarcin
1/2 cay kasigi tuz
2 Yemek kasigi kabak cekirdegi ici

Peynirli Dolgu

200 gr taze peynir veya labne
50 gr pudra sekeri
1 yumurta
Vanilya

Peynirli dolguyu yapmakla baslayin.
Peynirine pudra sekeri ekleyip el cirpicisi veya mikser yardimi ile puruzsuz olana kadar cirpin. Daha sonra yumurtalari ve vanilyayi ekleyin, tamamen karisana kadar orta hizda cirpin. 1 cm capinda yuvarlak duyu ve sıkma torbanizi hazirlayin.


Muffin icin;

Firini 180Cye ayarlayin.
El cirpicisi veya buyuk bir slikon spatula kullanabilirisniz.

Tum kuru malzemeleri bir bir kasede karistirin.
Islak malzemeleri buyukce bir kaseye alip, yumurtalar tamamen karisip, homojen bir karisim elde edene kadar karistirin. Daha sonra kuru karisimi islak malzemelerin uzerine bosaltip, cirpmadan birbirine yedirin ve homojen bir kek hamuru elde edin. Kabak cekirdegi ekleyecekseniz bu asamada ekleyebilirsiniz.

Muffin tepsinize muffin kagitlarini yerlestirin ve hamuru esit olarak paylastirin. Peynirli kremayi duz yuvarlak uc (mumkunse 1 cm capinda) takili kreme sıkma torbaniza doldurun ve muffinlerin icine sıkın. 

Buyuk muffinler icin yaklasik 30 dakika, kucukler icin 20 dakika pisirin ve kek kisminda kurdan testi yaparak kontrol edin. Kurdan temiz cikiyorsa firindan alabilirsiniz. Kek hamuru kurdana bulasiyorsa hala pismesi gerek demektir.

Afiyet olsun.

Not: Krema sıkma torbaniz yoksa muffin kaliplarinizi once yarim doldurun, daha sonra 1 yemek kasigi kadar peynirli dolgudan hamurun ortasina yerlestirin ve daha sonra uzerlerini muffin hamuru ile doldurun. Bu sekilde yaparsaniz fotograftakiler gibi gorunmeyebilir pisince ama tadi ayni olacak sonucta. Baska alternatif olaraksa yumurta kullanmadan kremanizi hazirlayin. Boylece yayilmayacak ve sismeyecek bir krema elde edersiniz, kekin ortasinda kalir.

Smitten Kitchen tarifinden adapte edildi. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder