8 Haziran 2015 Pazartesi

Kayısılı Puff Tartlar (Milföy Tartları)



Bir süredir ara ara yaptığım bir tarif bu. Hem çok lezzetli oluyor hem de pratik bir tarif. Milföy hamuru, pastacı kreması ve biraz meyve ile harika bir sonuç çıkıyor.



Ben pastacı kremasını ya bi gün önceden yapıyorum ya da sabahtan. Tereyağı da sıcakken eklemek yerine ayrı çırpıp, daha sonra karıştırıyorum. Buttercream gibi oluyor biraz. Tereyağ kullanmak istemezseniz tamamen çıkarabilirsiniz tariften.

Eğer pastacı kreması yapmaya üşenirseniz ve hazır krema kullanmak isterseniz kremşanti falan yerine Dr. Oetker'in dolgu kremasını kullanabilirsiniz. 1 paketinden sanırım 6 tanesini dolduracak kadar çıkar. Sadece pakette yazan 250 ml süt yerine 200 ml süt ile yaparsanız daha iyi olur.

Meyve olarak ben en son çilek bulamadığım için kayısı ve kirazla yaptım ama bizde en çok çilekle seviliyor. Yine de kayısılı olana da herkes bayıldı. Siz de istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.

Pastacı kremasından kalan yumurta aklarını, kapalı bir kapta 3 gün dolapta saklayabilirsiniz. Ben bu yumurta beyazları ile mereng/beze yapıyorum genelde.

Kremadan biraz artıyor ama ben bol doldurduğum için artmadı :)

Bu tarif için ihtiyacınız olacaklar:
Pastacı kreması
Milföy hamuru (6-8 tane kare, yani 3-4 ane dikdörtgen/uzun olanlardan)
Dilediğiniz meyvelerden
Ballı şurup
Üzerine serpmek isterseniz fıstık


Meyveli Puff Tartlar



Önce pastacı kremasını yapın ve soğutun. Daha sonra tart tabanlarını hazırlayın.

Pastacı Kreması

6-8 tane tart için

750ml süt
75 gr mısır nişastası
150 gr şeker
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)(tercihen)
5 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya ekstratı


750 ml sütü küçük bir tencereye alıp, orta hararetteki ocakta ısınmaya bırakın.

Ayrı bir tencerede yumurta sarıları, vanilya ve şekeri 1 dakika boyunca çırpın ve nişastayı ekleyip 1 dakika daha topaksız homojen bir karışım olana kadar karıtırın.

Süt kaynamaya başlar başlamaz altını kapatın. Yumurtalı karışımı karıştırmaya devam ederek sıcak sütün 1/4'ünü kaşık kaşık ekleyin. (Veya çok ince bir şekilde akıtarak da bu işlemi yapabilirsiniz.) Sütün kalanını da 3 seferde ekleyin ve bu sırada  iyice karıştırdığınızdan emin olun. Daha sonra ocağa alıp 5-6 dakika pişirin. Tereyağ eklemek isterseniz, ocaktan alınca sıcakken ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kremayı bir süzgeçten geçirerek içerisinde topak kalmadığından emin olun. Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak yüzünün kaymak tutmasını engelleyin.

Soğuyunca kullanmadan önce 2-3 dakika çırpın.

Milföy Tabanlar

6-8 tane kare şeklinde milföy hamuru
1 yumurta sarısı +1 yemek kaşığı süt kreması veya zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı toz şeker

Milföy hamurlarını dondurucudan alın ve jelatinlerinden ayırın. Her dikdörtgen parçayı ortadan ikiye bölerek kareler elde edin.

Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye milföy hamurlarını dizin ve bıçakla kenarlardan 1 cm kalacak şekilde içlerine kareler çizin. Hamuru tamamen kesmeyeceksiniz, sadece biraz bastırarak çizeceksiniz.

Yumurta sarısını ve yağı çatalla çırpın. Hamurlara çizdiğiniz kare çerçevenin dışarıda kalan kısmına yumurta sürün. Toz şekeri yumurtalı kısma serpiştirin. Dondurucuya tekrar alıp 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra 200C fırında 10 dakika kadar pişirin. Hamur kızaracak ve şişecek. Kızaran hamurları fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.

Hamurlar ılıyınca, ortadaki kareleri içe doğru bastırıp alın.

Çizdiğiniz karelerin içine bastırınca üsttekiler gibi oluyor, bu içleri çıkarıncaysa alttaki gibi içi boş tabanlar elde ediyorsunuz.

Ballı şurup

1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.

Tartların yapılışı

Hamurlar ılıyınca, ortadaki kareleri içe doğru bastırıp alın.

Milföy tartlarınızın içini, çırptığınız pasta kreması ile doldurun. Üzerine meyveleri dizin ve bir fırça ile ballı şurupla kaplayın. Dilerseniz üstüne fıstık, hindistancevizi vs serpebilirsiniz.



1 yorum: