23 Ekim 2014 Perşembe

Balzamik ve Vişne Ekşisi ile Fırınlanmış Havuç





Pasta ve tatlı yaptığım kadar yemek yapamıyorum. Tek başıma yemek yemeyi sevmediğimden sanırım, teksem çoğunlukla dışardan söylüyorum. Cheeseburger, çin yemeği... Bilmiyorum, iyi yapılmış bir cheeseburgeri birçok ev yemeğine tercih edebilirim sanırım, çok seviyorum. Hatta her gün yiyebilirim.  Hah, konumuz butik hamburgerler değildi pardon, size çok güzel bir garnitür-meze tarifi vereceğim. Yapılışı çok kolay, kendisi pek bir lezzetli. Ana yemeklerin yanına çok yakıştığı gibi sandviçlerinizin içinde de güzel gidecek.

Ben Kemal Kükrer Vişne Ekşisi kullandım, siz nar ekşisi, erik ekşisi veya sevdiğiniz benzeri bir şey kullanabilirsiniz. Balzamik yoksa normal sirke de kullanılabilir belki, çok emin değilim; denemek lazım.




Balzamik ve Vişne Ekşisi ile Fırınlanmış Havuç




Malzemeler:

  • 8-10 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke (normal sirke kullanacaksanız bence çok olur, 1 çay kaşığı yeter sanki)
  • 2 yemek kaşığı vişne ekşisi
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker veya normal toz şeker
  • 1 büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber veya 1 çay kaşığı toz karabiber
  • Taze veya kuru kekik, fesleğen, defne, reyhan... (ne seviyorsanız artık)


Hazırlanışı:


  1. Havuçları yıkayıp dışını kazıyın. Enine ve boyuna 4 e bölün.
  2. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırın ve havuçları kaseye alıp sosu yedirin.
  3. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve 200C önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Afiyet olsun.


5 yorum:

  1. merhaba

    blogumda ödülünüz beklemekte :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yaratıcı ve ilginç bir tarif! Merak ettim, deneyeceğim! :)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor bende sık yaparım bu tarifi sayfama beklerim

    YanıtlaSil
  4. Havucu her türlü severim. Bunu denememiştim. Bir deneyeyim bakalım.

    YanıtlaSil
  5. Havucu böyle denememiştim. İlk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil