12 Ekim 2014 Pazar

3 Malzemeli Nutellalı Kurabiye Tarifi



Her şey gecenin bir yarısı kurabiye sayıklamamızla başladı. Kardeşim o saatte markete gidip, çikolata, yumurta ve nutella aldı ki aklımdaki "çikolata parçalı, muzlu ve nutellalı kurabiye"yi gecenin saat 2'sinde bile olsa yapalım, o saatte de yiyelim diye. Çocukcağız o saatte onları alıp geldi ama ben kurabiye yapmaya başlamak üzereyken fark etim ki pasta-kek yaparken kullandığımız market tipi tereyağı yerine sadece annemlerin yumurta ve pilav yapımında kullandıkları ağır kokulu, halis mulis köy tereyağı vardı, tuzlu.

Ne yapsak ne yapsak derken aklıma sadece tahin, un ve pudra şekeri ile yapılan tahinli kurabiye geldi ama onu da benden başka seven yok evde. Sonra dedim ki ha tahin ha nutella! haha, şöyle bir bakınıca 4 malzeme ile yapılan nutellalı muffinleri de görünce tamam dedim, bu iş olur.

Nutella.

Un.

Yumurta.

Kurabiye! İçi nutella dolu!

Kurabiye! Dışı ağızda dağılan, içi yumuşak ve nutella dolu. Eti Tutku'yu sevenler buna bayılacaklar. Kurabiyenin dığı biraz o kıvamda oluyor. Heralde Nutellanın içindeki yağ ve şekerden, bilmiyorum.

Kurabiye! Nutella sevmeyen bana bile nutella yediren kurabiye!

Seveceksiniz, emin olun.



Gelelim tarife, hmm... Dikkat etmeniz gereken ne var? Yok galiba bu sefer bir şey, çok kolay bu kurabiyeler.


Oh! Buldum, içini dolduracağınız için  dolduracağınız kadar nutellayı soğutursanız daha kola, bulaşmadan akmadan yaparsınız. Ben bunu düşünemedim, vıcık vıcık nutella ile çalışmak zorunda kaldım fotoğraflardan da görüldüğü gibi. Bir de 400 gr'lık kavanozlar yetmiyor, en az 1.5 kavanoz nutellaya ihtiyacınız var.

3 malzeme dedim diye illa 3 malzemeli olacak da değil ya! Fındık veya çikolata parçaları ekleyebilirsniz. Veya içini dolduruken bir dilim de muz koyabilirsiniz ki ben yaptım, tadı çok güzel oldu ama kurabiyelerin tabanını yumuşatıyor, onu belirteyim.

Fındık çok güzel olacak, onu da aşağıda anlatacağım eğer eklemek isterseniz.


3 MALZEMELİ NUTELLALI KURABİYE




Malzemeler:


15-18 kurabiye için


  • 4 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında nutella. (Bu neredeyse 300 gram ediyor.) + Yine 3-4 yemek kaşığı kadar daha dolapta soğutulmuş nutella. Kısacası bol bol nutella. 
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz. ( bu 4. malzeme sayılır mı? Sayılmasın:(  herkesin evinde tuz var. Hem istemezseniz koymazsınız. Ben sevdiğim için koyuyorum.) 


(fındıklı iç harcı yapmak isterseniz 1 çay bardağı orta dövülmüş/çekilmiş fındık kırığı)

Tepsiye sermek için pişirme kağıdı.

Metod:


Oda sıcaklığındaki nutellayı büyük bir kaseye alıp, yumurtayı ve tuzu üzerine ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Nutellanın kremamsı yapısı değişecek, daha yoğun, hafif pürüzlü bir dokusu oluyor.

Unu, karıştırdığınız nutella ve yumurtaya ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım biraz koyulaştıktan sonra elinizle hamur unu tamamen yiyene kadar yoğurun. Sert ve bölünen bir hamur elde edeceksiniz.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın ve parmaklarınızla bastırarak avuç içi kadar açın. İçine, 1 çay kaşığı soğuk nutella ekleyin ve hamuru kapatıp elinizle hafif yassı şekil verin.

Eğer bu zor geldiyse, cevizden daha küçük bri parça koparıp, aynı şekilde yassılaştırın ve üzerine daha küçük bir hamur parçasından yaptığınız diğer yassı hamuru kapayın. Kenarlarınu birleştirip, yuvarlayıp elinizle yine hafif yassı bir şekil verin.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

175C önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından ilk aldığınız hali yumuşak olacak ama biraz soğuyunca kurabiye kıvamına geliyor.


Fındıklı iç yapmak için, nutellayı dolaba koymadan önce 1 çaybardağı dövülmüş fındıkla karıştırıp öyle soğutun, kurabiye hamurlarının içini bu karışımla doldurun. En altta bir de içinde muz olan hali var. İsterseniz siz de bir dilim muz ekleyebilirsiniz nutellanın üzerine. 


           
            


 

16 yorum:

  1. Of harika görünüyorlar eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yummyyy diyorum, off şahane görünüyor!Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ay yapılacak şey mi bu! Tam kendi kendime diyorum ki, biraz sağlıklı beslenmeye başlayayım, böyle bir tarif çıkıyor karşıma. Neyse ki eve nutella yok şu an, yoksa koşarak mutfağa gidecektim hemen =)

    YanıtlaSil
  4. offfff bu nasıl güzel birşeyyyyyy :))

    YanıtlaSil
  5. Offff harika gözüküyor cidden. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. süper, yemede yanında yat dedikleri bu oluyor sanırım :D

    YanıtlaSil
  7. Mikserle mi cirpacagiz kasikla mi?

    YanıtlaSil
  8. İçini nutellayla doldurmasak olur mu :(

    YanıtlaSil
  9. Hamurun üstüne nutella koymasak olur mu? :/

    YanıtlaSil
  10. Başka çikolatayla yapsak olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarelle, torku vs başka marka olur, ama normal çikolatayla olmayabiliri :)

      Sil