16 Mart 2014 Pazar

Vanilyalı İncecik Pankek Ruloları



ince pankek pancake ruloları tarifi



Sağlıklı yaşam mı demiştim? Biliyorum biliyorum. Pankek uymadı bu işe ama bu pankeki de sağlıklı yapmak bizim elimizde. Daha önce tam buğday unu ile çokça pankek yaptım ve hiç şikayetçi olmadım sonuçtan. İçerik güzel ayarlanırsa un kokusu olmuyor. Şeker? Ben splenda kullandım. Yağ kısmını geçemiyoruz çünkü yağsız yapınca tavaya yapıştı benimkiler hep.

Ama bir dakika, bunlar incecikler. Yani biraz da psikolojik olacak bu süreç illa ki. Normal boyutlarda bir pankekin üçte biri kadar kalorisi var bunun. Üstelik yerken "ben ince pankek yedim" değil de "ooh götürdüm pankeki de." diyeceğimiz için kendimizi pankek yemiş sayacağız ama normal porsiyondan daha az kalori alacağız. Bence olur, inanırsak olur. Ben inandım dün, normalde 3, 4, 5e kadar giden ben bu incecik pankek ruloları ile "iyi yedim valla." moduna girdim. Siz de yapabilirsiniz :)



Bunlar tam buğday unu ile mi yapıldı derseniz, ne yazık ki hayır. Bildiğimiz beyaz un ile yaptım çünkü tam buğday unu kalmamıştı hiç, çıkıp almaya da çok üşendim. Daha önceki tam buğdaylı tarife Buradan ulaşmanız mümkün. Tıklayın! İçine de mis gibi vanilya özü koydum, o kadar güzel geldi ki.

Normal pankek hamuru yaptım aa yağ eklemedim. Baktım olacak gibi değil yapışıyor içine biraz yağ ekledim. Siz de deneyin isterseniz eğer tavanız yapışmazsa hiç yağ eklemeyin.

İncecik nası oluyor derseniz ben bir kepçenin yarısı kadar doldurup ısınmış tavaya döküyorum. Tavanın ateş üzerinde olmaması lazım. Sonra tavayı sallaya sallaya, eğe büke o hamuru tüm tavaya incecik bir tabaka olacak şekilde yayıyorum. Zaten hemen pişiyor, dikkat edin çok kızarırsa tavadan alınca sertleşiyor.



Bu hamurla illa ki incecik pankekler yapacak değilsiniz, dilerseniz tavanıza göre 1 veya 1.5 kepçe hamur döküp nefis normal kalınlıkta pankekler de hazırlayabilirsiniz. Ben krema mı koysam diye düşündüm araya ama sonra kendime telkinler verip sakinleştirdim. Çilek, kivi, muz ve biraz akçaağaç şurubunda karar kıldım. Siz ne seviyorsanız doldurun araya :) Muz-karamel, muz-çikolata, çilek-krema... Şimdiden afiyet olsun benim yerime de yiyin.

(Yalnız imla kontrolü için yazıyı tekrar okuduğumda gördüm ki sanki dünyanın en ağır diyetini yapan bir insan gibi yazmışım. İşin asıl yüzü öyle değil, ben gün içinde normal bir insanın yiyeceği tatlı miktarından çok daha fazla tatlı tüketip, yine delicesine de yemek yediğim için tek yediğim tatlı bu olmuyor. Sabahında ev yapımı nutalla sürülmüş ekmekler, arada muzlu pudingler, çikolatalar; öğünlerde de en az dışarda 1 öğün fast food, annem yanıma gelmişse ev yemeği yoksa üşenilmediyse kremalı bir yemek veya en iyi ihtimalle makarna yiyen bir insanım. Günlük kalori alımım fazla biraz almam gerekenden. Tamam biraz değil, çok fazla. Bu yüzden normalde yediğim 3-5 pankeki bu miktara indirince bana sanki dünyanın diyetini yapmışım gibi geliyor sanırım, ama inanın bu azaltmalar bile işe yarıyor. Gece yemeyi kesmek de önemli, alışınca çok zor olsa da. Eee yavaş yavaş olacak. )

Çok uzattım, geçiyorum pankek tarifine.


VANİLYALI İNCE PANKEK RULOLARI


ince pankek pancake ruloları tarifi

4-6 tane ince pankek için(yaklaşık olarak tatlı tabağı boyutlarında)

Malzemeler

  • 1 büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1/çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • vanilya (limon kabuğu da çok güzel oluyor)
  • 2 yemek kaşığı şeker veya tatlandırıcı veya bal vs
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve tavayı yağlamak için yağ


Hazırlanışı:

Yumurtaya şekeri ve tuzu ekleyip 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. Daha sonra sütü ekleyin ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin ve topaksız bri hamur olana kadar karıştırın. Cıvıkça bir kek hamuru elde edeceksiniz. Eğer tavanızın yapışmayacağına eminseniz yağ eklemeye gerek yok. Yoksa yağı da sütü eklediğiniz zaman ekleyebilir veya yağsız bir sefer deneyip olmazsa yağı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ekleyebilirsiniz.

Tavayı bir fırça ile çok az yağlayıp hafif ısıtın ve ocaktan alın. Pankek hamurundan 2-3 yemek kaşığı tavaya boşaltın ve tavayı sallayarak hamuru ince bir katman halinde yayın. Daha sonra orta hararetli ateş üzerinde her iki yüzünü 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın.

İnce pankeklerin arasına meyve dilimleri ve istediğiniz ne varsa ekleyin ve rulo şeklinde sarın.

Ellerinize Sağlık!

4 yorum:

  1. harika gözüküyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz gözüküyor, ellerinize sağlık :)
    http://eshayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Sakıncası yoksa tabağınızı nereden aldığınızı söyler misiniz? gerçekten çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben almadım :/ annemin hediyesi ama altında "touch me" yazıyor. Sanıyorum Migros ürünü.

      Sil