19 Mart 2015 Perşembe

Banoffee Choux / Muzlu ve Karamelli Şu Topları (Eklerler)





Biriken tarifleri yayınlamaya devam :) 

Banoffee denilen şey banana + toffee  den geliyor. Yani muz ve karamel diyebiliriz. Sanırım herkes gibi ben de çok seviyorum banoffee denen şeyin her halini. Keki olur, payı olur, böyle ekler gibi toplar olur, bana fark etmez. Bence size de fark etmez :D 

Bunlar için önce mümkünse bir gün önceden vanilyalı bir pasta kreması hazırlıyorsunuz. 
Ertesi gün choux/şu toplarını yaparsınız ve içlerini doldurup üzerilerine de karamel dökersiniz. Şu an yazarken ben sanki birden yiyor gibi oldum, hasta olmasam kalkıp yapacağım. 


Strawberry Chiffon Cake / Çilekli Şifon Kek




Türkçe için biraz aşağı bakabilirsiniz.

I baked this strawberry chiffon cake a while ago. I simply love the texture and the taste of the cake. It is just fluffy, moist and yummy and...Cloudy! Oh! And the cream. I can't even tell how tasty it is.

For learning how to bake a chifonny chiffon cake, I read many recipes, wikipedia articles, blogs, comments. I am glad I did, I had nice cakes with nice textures and fluff enough.

I explained all details in Turkish version of the recipe because I couldn't find any good Turkish recipe. I will post an English version too but I'm trying to figure out how to choose the most correct words for being clear enough. Since English is not my native language, it is some tricky for me to find the perfect right words. I am still learning. But at least, I will post the recipe of this perfect cream which tastes like pure strawberry ice cream. Until then, goodbye!


Şifon keki deneyli çok oldu, instagramda da paylaşmıştım fotoğrafını. Nasıl güzel, nasıl puf puf bi kek anlatamam. Yumuşacık. Çileklinin tarifini vereceğim bugün ama ben baya çeşit yaptım ilk denememden beri. Vakit buldukça diğerlerini de ekleyeceğim.

Yapmadan önce de çok sayıda tarif okudum. Türkçe tarifler çok az ve detaya inilmeden üstün körü anlatılmış. Yabancı site ve bloglarda daha detaylı anlatılmış. Ben hem okuduklarımdan, hem de yaparken öğrendiklerimden size nelere dikkat etmeniz gerektiğini tek tek anlatacağım, böylece kek fırından çıktıktan sonra hayal kırıklığı olmayacak diye umuyorum.















Şimdi kekin mantığı şöyle,

14 Mart 2015 Cumartesi

Browned Butter Apple, Fig and Walnut Cake / Kahverengi Tereyağı ile Elmalı, Cevizli ve İncirli Kek






*Türkçe Tarif için biraz aşağı inin. *


This cake is my favorite lately. It's great with coffee, it's great with tea, for breakfast, for midday snack... I just love it although I don't like apples so much. By the way, this is my first recipe in english! haha.
Browning butter is not complicated at all. All you should do is just keeping your eyes on the pan for not burning it.