29 Haziran 2015 Pazartesi

Süt Kreması Hakkında


Süt Kreması ve Çilek soslu Kapkek
Selam! Umarım herkesin günü güzel geçiyordur. Bir süredir aklımda olan bir şeyi size de anlatmak istiyorum. Konumuz, başlıktan da anlaşılacağı üzere süt kremaları. Daha önce, bu konuda o zamana kadar edindiğim tecrübeler konusunda bir yazı yazmıştım falan eklemek istediğim birkaç şey var. Orayı düzeltmek yerine yeni post hazırlamak daha mantıklı geldi bana. Ben bu konuda bir eğitim almadım, bu yüzden yazdıklarım sadece kendi görüşüm ve tecrübelerimi içeriyor.

Sürekli bir şeyler pişirdiğimden piyasadaki bütün süt kreması markalarını denemiş olabilirim. Aslında içerik olarak hemen hepsi aynı olsa da bir şekilde kıvamları farklı oluyor. Tabi bu kıvam olayının kremayı ne için kullanacağınızla alakalı olarak önemli veya önemsiz.



Öncelikle burda şöyle bir şey var, eğer blogu takip ediyorsanız reklamla alakası olmayan bir insan olduğumu anlamışsınızdır. Bu yüzden marka önerilerimin reklam yapmak gibi bir amacı yok, sadece kendi tecrübelerimden memnun kaldığım markaları yazacağım. O kadar emek verip uğraşıyorsunuz siz de, daha iyi sonuçlar alırsınız.

Bir de genel olarak pasta kremaları ile ilgili bir şeyler yazacağım yakında. Pasta yaparken kullandığınız kremalar hakkında (ev yapımı veya hazır, butter cream, şanti, pastacı kreması vs) sorularınız varsa bu postun altına yorum olarak ekleyebilirsiniz. Hepsini toparlar öyle yazarım.

Gelelim konuya.

Eğer kremayı çırparak kullanacaksanız burda kıvama en fazla etki eden faktör kremanın soğukluğu. En az 12 saat buzdolabında soğutulmuş krema kullanmanız lazım. Ayrıca diğer size tavsiyem kullanmaya başlamadan 1-2 saat önce dondurucuya atıp iyice soğutmanız. Tabi donmaması da lazım, ona dikkat edin. Ayrıca eğer borcam çırpma kabınız varsa, kullanmadan önce onu da atın dondurucuya soğusun. Onun içinde çırpın.


Ben direkt kremayı borcam çırpma kabına boşaltıp, 1 saat kadar bekletiyorum dondurucuda. Donmadan da alıyorum, çırpmaya başlıyorum o kasede. Kesinlikle faydası oluyor.



Ayrıca, kremayı kullanmadan hemen önce çırpmanız gerek. Yani önceden hazırlayıp, sonra kullanmak isterseniz olmuyor o. Sönüyor krema. O yüzden, kapkek kaplayacaksanız kapkekler soğuduktan, içleri doldurulduktan sonra en son kremayı çırpın ve üzerlerini kaplayın.

2. önemli konu ise kremanın kendisi. Şu sıralar kıvam alması konusunda en çok beğendiğim krema İçim süt kreması. Daha sonra Tikveşli. Pınar'ın kremaları da değişti, şimdi ince uzun paketlerde bulunuyor. Paketten çıkan krema zaten kendinden kıvamlı, ama 2 dakikadan fazla çırpınca krema çöküyor. Ben istediğim sonucu alamadım bi türlü ama deneyebilirsiniz, belki benle alakalıdır.

Eğer kremayı ganaj yapmak için kullanacaksanız veya sıcak tariflerde kullanacaksanız bence herhangi bir marka işinizi görür. Önceden Pınar'ın kremasını seviyordum yemekler için ama o da değişti. O yüzden benim şahsi fikrim, sıcak kullanacaksanız hepsi aynı.

Eton Mess. Krema, çilek ve merengle yapılan bir tatlı.

6 yorum:

  1. bilgi için teşekkürlerr... ♥

    YanıtlaSil
  2. Ben en son daha ucuz olan (sanırım 3 tl) Sok marketin Mis kremasını denedim hatta tavsiye edecektim bari burdanda yazıyım dedim.Diger kremalara göre daha sıvı olmasına ragmen sogutma işleminden sonra kısa sürede 3 katı hal alıp,kıvamı harika oldu.Sanki krem santiyi koyu kıvamda cırpmıs gibi.Sende bi dene derim Dilek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onu hiç görmedim ama yakınlarda var bi tane, bakayım bi :)

      Sil
  3. Bu detay iyi oldu. Benim de zaman zaman acemice yaptığım pasta ve tatlılarda en çekindiğim şey kremayı nasıl katılaştıracağım konusudur. Bundan sonra soğutma işine dikkat ederim. teşekkürler, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. Soğuk krema hiç kullanmadım neyle karıştırmak gerek ben hep ganaj yapıyorum da :)

    YanıtlaSil
  5. Tatlandırıcı olarak pudra şekeri mi kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil