30 Ağustos 2013 Cuma

22 Ağustos 2013 Perşembe

Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Lazanya, Tatlı Domates Sos İle




Tam buğday unlu Pankek Tarifi


Bizim kahvaltı kültürümüzde pek yeri olmayan pankeklere ben bayılıyorum. Bence yiyen herkes de sever çünkü aykırı bir tarafı yok. Pankekler reçellerle, tereyağıyla, taze meyveler ve en çok da akçaağaç şurubuyla tüketiliyorlar. Tabi bir de çikolatalı sos ve meyve gerçeği var ki o da karşı koyulmaz oluyor. Ben en çok ballı tereyağı veya akçaağaç şurubuyla seviyorum. Size de bugün ballı tereyağı ve çikolatalı sos tarifiyle beraber vereceğim pankek tarifini.

Pankek hem kahvaltıda zevkle tüketebileceğiniz, hemen her şeyle yenebilen hem de yapması çok kolay bir kahvaltılık. Omlet veya Krep yapabiliyorsanız pankek de yaparsınız :)

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Karamelize Şeftali



Krep ve pankeklerinizle tüketebileceğiniz gibi şeftali reçeli yerine de kullanabilirsiniz. Pastalara ve kurabiye dolgularına da çok yakışıyor. 10 dakikada da hazır.

Karamelize Şeftali

Malzemeler:

1 şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
Şeftalileri soyun ve küp küp doğrayın. 1 tavaya 2 yemek kaşığı toz şekeri koyun ve eriyip rengi hafif altın rengi alınca şeftalileri ilave edin ve 1 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra ocağı kapatın.

Veya karamel tadı gelsin istemezseniz sos gibi yapabilirsiniz. Bunun için şeftali ve şekeri aynı anda tavaya alın ve şeftaliler yumuşayıp şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. şeftalilerin suyu buharlaşınca 1 yemek kaşığı su ekleyin ve biraz daha pişirin.

Kolay ve Hafif Çikolatalı Sos



Kek ve brownielerin üzerine dökebilirsiniz veya krep ve pankeklerle yiyebilirsiniz. Meyveler için dip sos olarak kullanabilirsiniz. Kısaca nasıl isterseniz öyle yersiniz. Üstelik çok da hafif bir sos.

Malzemeler:
160 gr %70 kakaolu bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
1 çay bardağı + 3-4 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
dilerseniz tarçın ve vanilya ektratı

Hazırlanışı:
1 çay bardağı suyu bir sos tenceresinde kaynayana kadar ısıtın ve içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları, tarcın ve vanilyayı atıp ocaktan alın. Tüm çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Kıvam koyu gelirse 3-4 kaşık daha sıcak su koyabilirsiniz. Sosunuz hazır! Afiyet olsun.


Ballı Tereyağ



Ballı Tereyağı sabahları kahvaltıda ekmek üstüne, pankek, krep veya her ne ile isterseniz üzerine sürerek tüketebilirsiniz.

Bir kavanoz dolusu yapıp buz dolabında saklayabilirsiniz. Çilekli (püre haline getirdiğiniz çilekle) veya vanilyalı, tarçınlı yapıp misafirleriniz için hazırladığınız kahvaltılarda sunabilirsiniz.

Tadı mı? Bal ve tereyağının aynısı, hatta vanilya ve tarçınla çok daha güzel! Yapımı ise oldukça basit.

Malzemeler:

  • 100 gr tuzsuz tereyağ
  • 3 yemek kaşığı bal 
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın(tercihen)
  • 1 tutam tuz
  • Vanilya ekstratı (tercihen)

Hazırlanışı:
Tereyağı ve tuzu mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Bal, vanilya ve tarçını ekleyip tamamen karışana kadar tekrar çırpın. Ağzı kapaklı cam bir kapta veya kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.





19 Ağustos 2013 Pazartesi

Portakallı ve Böğürtlenli Cupcakeler (Böğürtlenli Peynirli Krema İle)


Elimde o kadar cupcake tarifi var ki fotoğrafları düzenleyip seçmek zor geliyor artık. Hele ki lensim bozulduğu ve saçma bir lensle çekim yapmak zorunda olduğum için fotoğrafları da tatmin etmiyor. Gidip 2 lens almam gerek ama araştırma aşamam hala bitmedi. Çok saçma bir huyum var, bir şeyi almadan önce uzun süre araştırıyorum, kıyaslıyorum, sonra o işten sıkılıp biraz ara verip tekrar başlıyorum bi bakmışım ki ya almaktan vaz geçmişim ya da hala almamışım :) Lens işi de böyle oldu, hala karar veremedim. f1.4 mü alsam 1.8 mi hala emin olamadım.

Cupcake meselesine geri dönüyorum, bir de güzel tarafları minik porsiyonlarda ve tek olmaları. Bir çeşit kapkek hamurundan kremalarla ve dolgularla bir sürü değişik kapkek çıkması da var tabi. Sade hamurla yaptığım zaman mutlaka 2-3 çeşit krema hazırlayıp değişik değişik yapıyorum ama bugünkü böğürtlenli cupcake tarifinde olduğu gibi ek malzemeleri bir kapkek hamuru hazırlayınca genelde tek çeşitle yetiniyorum.

Böğürtlenli Cupcakei böğürtlen ve portakalı birbirine çok yakıştırdığım için çok seviyorum. Aynı şekilde yabanbersini ile de yapabilirsiniz.

16 Ağustos 2013 Cuma

Sıcaklar Bitmeden Dondurma!!




Yaz bitmeden evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok sağlıklı, düşük kalorili ve de lezzetli bir dondurma tarifim var. Aslında dondurmadan çok sorbe demek daha mantıklı ama olsun, benim için hepsi dondurma :)

Hazır aldığımız dondurmaların en masumunda bile bolca glikoz şurubu, yağ ve renklendiriciler var ne yazık ki. Marketlerde 1 liraya satılan o zararlı dondurmalara çok iyi bir alternatif olabilir.

Sadece meyve ve tercihinize göre bal veya tatlandırıcı ile hazırlayabileceğiniz ferahlatıcı bir tarif.
Kullanılan malzemelerin dondurulmuşunu tercih edebileceğiniz gibi varsa tazelerini de kullanabilirsiniz.

Elma, Ispanak, Brokoli, Zencefil ve Ballı Frozen


Yine yaz bitmeden denemeniz gereken içeceklerden biri. Hem ferahlatıcı hem de çok sağlıklı. Ben kahvaltıda içmeye bayılıyorum. Bakalım siz de sevecek misiniz?

Ve, endişelenmeyin ne ıspanağın ne de brokolinin tadı geliyor. :)

15 Ağustos 2013 Perşembe

Dulce de Leche ve Karamelli Cheesecake



Bu dulche de leche kremalı ve karamel soslu cheesecakei karameli çok seven birisi için yapmıştım. Kendime yapacak olsam sade ve fırınlanmış bir cheesecake tercih ederim. 2. olarak da tamamen çikolatalı veya limonlu ama normalde pek karamel fanı olmasam da tarifini yazacağım karamelli cheesecakei de çok sevdim.

Önce fırınlanmış sade bir cheesecake yapıp üzerine de karamel sos dökmeyi düşünmüştüm ama dolaptaki dulce de leche aklıma gelince onu da kullanayaım dedim ve ortaya mükemmel bir cheesecake çıktı: Dulce de leche kremalı ve karamel soslu cheesecake!

13 Ağustos 2013 Salı

Muzlu ve Hindistancevizli Pofidik Cupcake Tarifi



Pasta tercihim ilk olarak hep çikolatalıdan yanadır ama karışık meyveli olmadığı sürece tek meyve ile yapılmış pastaları da severim. Muzlu ve hindistancevizli pastaya da bayılırım. Bu yüzden bu cupcake tarifimiz de hindistancevizli ve muzlu oldu. Keki ise vanilyalı. 

Pina Colada Cupcake / Hindistancevizi ve Ananaslı Kapkekler




Uzun zamandır bloguma tarif ekleyemedim ve elimde oldukça tarif ve fotoğraf birikti. Üşeniyor muyum, vaktim mi olmuyo ben de bilmiyorum açıkçası. Bugün güzel bir cupcake yapınca üşenmeyip bu tarifi ekleyeceğim dedim kendi kendime ve şu an burdayım. Pina Colada cupcake tarifini kendim uydurdum ama internetten de aratınca benzer şeyler çıktı haliyle. Ananaslı ve hindistancevizli bir cupcake tarifi aslında ama Pina Colada adlı kokteyle benzediği için o isimle de anabiliriz bu pofidikleri.

2 Ağustos 2013 Cuma

Rainbow Cupcake



Bloguma bir şey yazmayalı 1 ay olmuş. Bu aralar çok meşgulum oysa elimde de o kadar tarif ve fotoğraf birikti ki... Bu gökkuşağı kekler harika olmuştu. Kreması yine peynirli, kendisi vanilyalı yumuşacık pofuduk bir kekti. Renkli bonibonlarla süslendi.