14 Şubat 2014 Cuma

Antep Fıstıklı Kek (Akçaağaç Şuruplu Kaplama ile)








Antepfıstıklı kek benim favorilerimdendir. Çayla çok severim, geçenlerde de bu keki yapınca fotoğraflarını çektim ki bloga da ekleyeyim. Denemek isterseniz tavsiye ederim mutlaka. 






Antep Fıstıklı Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • vanilya
  • yarım çaybardağı süt
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz


Üst kaplaması (glaze) için (isterseniz)

  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya su)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 50 gr tereyağ


Hazırlanışı

Antep Fıstıklı Kek: Yumurta ve şekeri çırpın 3 dakika çırpın. Sıvıyağ, fıstık, süt, vanilya ve tuzu ekleyin 30 saniye daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve 1 dakika boyunca karışana kadar düşük devirde çırpın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 40-45 dakika 175C'de pişirin.

Glazein hazırlanışı:
50gr tereyağı eritin, içine akçaağaç şurubunu ekleyip karıştırın. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın ve ılımış kekin üzerine dökün.



9 yorum:

  1. çok güzel,hatta şahane,bu saatte kalkıp yapmamak için kendimi zor tutuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşverin bu saatte :) sonra geliyor kilolar, geliyor kilolar :)

      Sil
  2. Daha önce hiç yapmadım fıstıklı kek ama çok güzel gözüküyor, ilk fırsatta denenecek :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. akçaağaç şurubunu nerden bulabiliriz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben gittigidiyordan sipariş veriyorum :)

      Sil
    2. Fiati ne kadr acaba

      Sil
    3. 40 lira gibi bir şeydi aldığım, şu ankiler 50 civarı.

      Sil
  4. Kullandığınız su bardağı 200mllik mi acaba?

    YanıtlaSil