6 Ocak 2018 Cumartesi

Tahinli Brownie



Turkiye'ye gelip bol bol vakit bulmusken aklimda olan ve tarifini paylasmak istedigim tatlilara sira geldi sonunda. Bana instagramdan sordugunuz cogu tarif icin ozel ekipman gerekiyor ve herkesin evinde seker termometresi, gelatin vs olmayacagi icin her tarifi vermem  ne kadar mantikli bilmiyorum ama bugunku gibi hemen her evde rahatlikla pisebilecek olanlari once vermek istiyorum oncelikle. 



Tahin seviyorsaniz bu tarifi hemen denemeniz gerek. Benim son zamanlardaki favori browniem tahinli brownie oluverdi. Ozellikle kahve yaninda inanilmaz oluyor. En son adim olarak uzerine serpistireceginiz deniz tuzu cok onemli. Bence cikolata, tahin ve seker arasindaki dengeyi de o kuruyor. Bu adimi atlamamanizi oneririm. 



Tahinli Brownie





Malzemeler

(Bardak olcusu olarak american cup denen yaklasik 250ml lik bardak kullanilmistir)

150 gr tereyag
150 gr bitter cikolata, kiyilmis veya damla cikolata
4 yumurta (200 gr)
2  bardak toz seker (400 gr)
1/4 cay kasigi deniz tuzu
1 cay kasigi vanilya ozutu
1/2 bardak kakao (50 gr)
3/4 bardak un (90 gr)

1  bardak tahin 
4 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi iri cekilmis deniz tuzu


Yapilisi

Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20-25 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın kenarlarından 5-6 cm dışarı sarkacak şekilde pisirme kağıdı serin.

Tahin ve pudra sekerini kucuk bir kapta iyice karistirin.

Un, kakao ve 1/4 cay kasigi tuzu buyuk bir kasede karistirin. 

Tereyag ve cikolatayi mikrodalga veya benmari yontemi ile eritin, tum cikolata eriyip homojen bir karisim elde edene kadar karistirin. Sekeri ekleyin ve 1-2 dakika mikser ile yavas devirde cirpin, veya el cirpicisi ile karistirin. Vanilyayi ekleyip yumurtalari teker teker ekleyin, ve her seferinde iyice karistirin. (Cirpmayin)

Unlu karisim ve cikolatali karisimi tahta kasik yardimi ile topaksiz bir karisim elde edene kadar alt ust ederek karistirin. Bu karisimi hazirladiginiz kek kalibina dokun ve kaliba yayip uzerini duzeltin.

Pudra sekerle karistirdiginiz tahini, brownie hamurunun uzerine gezdirin. Bir catal yardimi ile hafifce, dibe degdirmeden alt ust edin, kesinlikle tamamen karistirmayin.

1 cay kasigi deniz tuzunu brownie hamurunuzun uzerine serpistirin. 

Onceden isittiginiz firinda 30-35 dakika pisirin. (Herkesin firini farkli oldugundan bu sure degisebilir ama kurdan testi yaptiginizda kurdan ne tamamen bulasik olmali ne de tamamen temiz.)

Brownieleri dilimlemeden once buz dolabinda 1-2 saat sogutun.

Afiyet olsun! Kahve ile harika oluyor :)








2 yorum:

  1. Dilekcim öncelikle hoşgeldin demek istiyorum. Diğer tariflerin gibi bu da muhteşem görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyorlar :))

    YanıtlaSil