31 Mayıs 2016 Salı

Evde Hindistancevizi Sütü Nasıl Yapılır?


Hindistancevizinden elde edilen hemen her şey son zamanlarda oldukça popüler çünkü çok sağlıklı olduğu düşünülüyor. Yağı, sütü, kreması, unu hatta şekeri... Kısacası gerçekten etinden de sütünden de yararlanılası bir meyve.

Türkiye'de sadece 1-2 yabancı markanın hindistancevizi sütüne ulaşmak mümkün, o da tabi her yerde yok. Büyük şehirlerdeki büyük ve lüks marketlerde ancak... Fiyatlar da 12 lira civarındaydı 1 litre hindistancevizi sütü için en son gördüğümde. Hindistancevizi yağı desen almış başını gitmiş fiyatlar. 50 lira civarı bir şeydi fiyatı.


Evde hindistancevizi sütü, kreması ve hatta yağını bile yapmak mümkün. Yağı biraz daha uğraşlı ama inanın sütü hem kolay hem de yaptığınıza değecek cinsten. İhtiyacınız olan şey iyi bir rondo, hindistancevizi ve su :)

Hindistancevizi sütünü süt kullandığınız hemen her yerde kullanabilirsiniz. Isıtabilirsiniz. Buzdolabında, kapalı bir şişe veya kap içinde 3-4 gün saklayabilirsiniz.



15 Mayıs 2016 Pazar

Avokado Soslu Makarna ve Akçaağaç Şurubu Soslu Somon



New York'a taşındığımdan beri çok seyrek paylaşımlar yapabiliyorum. Bunun sebebi süper meşgul bir insan olmam değil, kaldığım evde fırın, mutfak malzemesi vs olmaması. (Bunu galiba daha önce yazdım ben, ama olsun) Hal böyleyken çok sıkıcı bir yemek skalam oldu. Dışarda yemiyorsam neredeyse her gün aynı şeyler :D Arada bir ufak ufak da olsa yeni şeyler denemeye çalışıyorum veya en azından daha az sıkıcı yemekler yapmaya. Tabi bir de bunların tavada yapılıyor olması lazım :D Bir de tek ben yiyeceğim için hiç uğraşasım gelmiyor, sonuçta yemek paylaşınca güzel olan bir şey.

Benim New York sıkıntılarımı bir kenara bırakalım, geçelim bugünkü tarife. Öncelikle somondan başlamak istiyorum ve bu konu hakkında söyleyeceklerim var. Marketlerden aldığımız, o mis gibi sandığımız kocaman Norveç somonları çoğumuzun bildiği gibi farm-raised yani çiftliklerde üretiliyor ve çiftliğin şartlarına göre yararından çok size zarar verme olasılı da var. Şimdi araştırdıklarım sonucu bu konuda öğrendiklerimi bir özetleyeyim: