30 Temmuz 2015 Perşembe

Gateau Fondant Au Chocolate / Çikolatalı Fondan Kek Tarifi ve Gökçe Ile Buluşmak


Birkaç gün önce, yaklaşık 1-1.5 yıldır instagram üzerinden tanıştığım ama daha öncesinde de blogunu hayranlıkla takip ettiğim Çikolata Kavanozum adlı blogun sahibi Gökçe ile görüştüm. Sonunda. Hani bazı insanlar olur ya, daha tanışır tanışmaz sanki 40 yıllık arkadaşmışsınız gibi hissedersiniz, hah Gökçe ile de tam öyle oldu. Zaten benim kendisini instagramdan bulup yapışmam sonucu mecbur benle konuşmak zorunda kalıp, sonra da facedeki muhabbetlerimizden sonra anlaşacağımızı biliyordum ama sanki ezelden beri ahbabımmış gibi rahat olacağımı tahmin etmedim.


Hayır siz bilmezsiniz ben aslında en başta çok soğuk görünen biriyim. İlk zamanlar pek cana yakın gelmem kimseye. Ortaokuldan beri o kadar çok insandan benden önceleri sinir olduklarını, gıcık olduklarını ama sonra sevdiklerini duydum ki. Nefret eden de olmuş, burnu havada bulan da, ukala bulan da. Aslında çok iyiyim ya, tanısanız seversiniz. Valla bak. Sadece alışmam lazım karşımdaki kişiye ama çok nadir böyle anında kaynaştığım insanlar da olabiliyor. Aşağıda fotoğraftaki güzeller güzeli kadın bunun en somut örneklerinden biri. Üstelik bir de ayakkabım ayağımı parçaladığı için inanılmaz bir huzursuzluğum olmasına rağmen çokgzel vakit geçirdim. (Gökçe için yorum yapmayayım, ben mızmızlandım biraz :D)

Ne güzel yerlere gittim sayesinde, gezdirdi resmen beni. Mabel'den baton çikolata aldık, Gökçe'nin önerisi ile Forneria'da pizza yiyip limonata içtik. Aç gözlülük edip sürahi limonata sipariş verdiğimiz için limonatanın yarısı kaldı. Aklınızda olsun, sürahi limonata 4 kişiye yetesi ve çok şekerli. Pizza olarak İsli pizzayı tercih ettik, pek pizza insanı olmasam da sevdim. Restoran da güzel, çalışanları da pek kibar ve ilgili. Hayır, Arda Türkmen'le akraba değilim ama olsam güzel olurdu ya :)

Sonra, tatlı için yine benim Instagram'dan takip ettiğim pasta şefi Berrin Dal'ın yaptığı tatlılardan yemek için Pim Karaköy'e attık kendimizi. Ben tiramisu aldım, Gökçe makaronlardan. Tiramisu oldukça güzeldi. Tavsiye ediyorum. Labneli değil (şükürler olsun) ve klasik şekilde yapılmıştı. Üstünde lezzetli bir çikolata diski ile servis ediliyor.

Ben ve Gökçe
Bıkmadan bana ayakkabı aradık, Gülhane Parkı'nda çay içtik. Ayakkabı bulamayınca ben çareyi kendi ayakkabılarımı terliğe çevirmekte buldum. Mekandan bir makas istedim ve ayağımı acıtan her yeri kestim. Bu arada aklınızda olsun, Mudo'dan ayakkabı almayın. Güya deri. Nefret ettim hayattan sayelerinde. Ya da alın, siz bilirsiniz.

Tüm bu gezme merasimi sonrasında tabi ki eve geldiğimde ölü gibiydim ve iki günde toparladım. Bu arada gerçekten "esmiyor". Hava böyle olunca da insanın ne bi lokma bir şey yiyesi geliyor ne de kımıldayası. Şimdi bu sıcakta bu çikolatalı tatlı ne, ağır değil mi diyeceksiniz belki ama demeden öne bi dinleyin. Evet, çikolatalı, içi sufle gibi akışkan ve evet sıcakken kış için oldukça ideal bir kek. Kekimizin orijinal adı Gateau Fondant Au Chocolat, yani çikolatalı fondan pasta. Sufle, lava kek, safıl, ağlayan kek gibi çeşitli isimleri de var. Bana kalırsa minik tek kişilik olanları sufle, büyük olanları fondan kek.


Sıcaklar demiştik, esmiyor demiştik. Çikolatalı tatlı olur mu demiştik. Olur. Siz bu çikolatalı fondan keki bir de soğuk yiyin. Adeta bir dondurma, adeta dışı kek içi soğuk soğuk krema dolgusu. Ekleyin vişneyi frambuazı, meyveli de olsun iyice serinletsin. Ben frambuaz çok sevmediğimden vişneli çok yaptım daha önce, aayip bir şey oluyor soğuk soğuk. Bu fotoğraftakilerde portakal kabuğu var çünkü canım öyle istedi bu sefer.

Bu arada böyle bir kek yapmanın çeşitli yolları var, bu benim yaptığım en basit olanı. Souffle yöntemiyle, yani sarısı ve beyazı ayrılmış yumurta ile de yapılıyor ve sanıyorum orijinal hali o ama bu hali bence daha güzel ve tabi bir de kolay.

24 Temmuz 2015 Cuma

Keçi Peyniri ve Biberiyeli Yabanmersinli Galette

Keçi Peyniri ve Biberiyeli Yabanmersinli Galette Tarifi


Daha önce birkaç kez galette yaptık sanırım. Gerçi siz yaptınız mı bilmiyorum, ben yazıyorum ama :D Efendim bu galettemiz, biberiyeli ve yaban mersinli; bu ikisine çok yakışan süt kokulu keçi peynirli. Ahah, keçi peynirini sevin, çok güzel keçi peyniri. Her öğün yiyebilirim. Biberiye dediğin şey zaten neye koysan yakışıyor, yabanmersinine mi yakışmasın? Hem de öyle güzel oluyor ki beraber. 

Bu arada tereyağ ne güzel şey değil mi? Her şeyi çok lezzetli yapıyor. Lütfen siz de hangi tarif olursa olsun, margarin yerine tereyağ kullanın. Margarine göre hem daha sağlıklı hem de çok çok daha lezzetli. 

Aklıma gelmişken, facebook sayfamı aktifleştirdim. Buraya tıklayarak takip edebilirsiniz :)


Neyse bugün lafı çok uzatmaya niyetim yok, direkt konuya gireyim. Yabanmersini almak isterseniz en son Migros'ta indirimdeydi. Kışın biraz pahalı oluyor ama bu mevsimde paketi 4 lira civarı. Bu yabanmersinli galette tarifi için de 3 paket civarı yeterli olur, tabi daha çok alırsanız ne ala :) Bolca alıp dondurabilirsiniz de ama çıkarınca biraz formu bozluyor, bu yüzden pişirilen tariflerde kullanmanız daha iyi olur. 

Tereyağını kullanmadan önce küp küp dilimleyim 20 dakika kadar dondurucuda tutmanızı tavsiye ederim. Aynı şekilde suyu da iyice soğuk kullanın olabildiği kadar. 


Keçi peyniri diye keçi sütünden yapılmış ezine peyniri, tulum peyniri kullanırsanız aşırı tuzlu veya sevmeyeceğiniz bir şey çıkabilir. Daha yumuşak, hatta neredeyse sürülebilen keçi peynirleri oluyor onları deneyebilirsiniz. Ben Baltalı'nın keçi peynirini kullandım. yine Baltalı'nın Büş peyniri, belki Kecheese'in yörük peyniri de olabilir. Kısaca çok tuzlu ezine peyniri gibi bir şey olmasın işte :)  

Bu arada ben bu galetteyi kahvaltıda yemeyi çok seviyorum, çayla harika bir uyumları var bence :) 

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Hindistancevizi ve Nektarinli Kek



Hindistancevizi ve Nektarinli Kek


Ben bu postu hazırlayalı 2 haftayı geçiyor, araya başka şeyler girdi yayınlamadım. Sonra da Suruç'ta yaşanan acı olayla beraber biraz daha ara vermek istedim. Böyle olaylar beni çok üzüyor, derinden hem de.  Bu konuda söyleyecek çok şeyim var ama yeri burası mı emin değilim, bu yüzden çok kısa kesiyorum. Hepimizin başı sağ olsun. O güzel kalpli, yürekli gençler nurlar içinde uyusunlar.


Konuya geleyim, yine benim küçüklük hatıralarımdan bir kekten bahsedeyim. Hindistancevizli baton kek. Nasıl severdim tarifi yok. Annem yapardı ama bu Dr Oetker'in hazır kek unuyla, nasıl pofuduk nasıl güzel bir kekti anlatamam. Keşke yine o kekunundan olsa da hala yapsak ama uzun süredir piyasada yok ne yazık ki.

Ben ne zaman taze hindistancevizi alsam aklıma hep kek yapmak gelir ama ben yapmaya başlamadan kızkardeşim Melek'le önce suyunu içer sonra da kırakıra yeriz güzelim meyveyi ya da o an aklıma başka bir şey gelir, onda kullanırım. Düzelteyim, kullanırdım. Bu sefer yaptım! Hem de nektarinli yaptım. Az önce bahsettiğim Dr Oetker kekunu baton kek şeklinde ve epey yüksek oluyordu ama ben tam tersini yaptım diyebilirim. Alcak, ince bir kek, içinde nektarin var. Üzerine de nektarin pişirdim biraz değmeyin keyfime. Ben fotoğraflarda göreceğiniz kalıp için 1 yumurta kullandım ve yine de arttı hamur. Size de 1 yumurtalı tarifi vereceğim, daha geniş ve büyük kalıpta yapmak isterseniz malzemeyi 2-3 katına çıkarın.

Bu yaptığım kaçıncı kek bilmiyorum fakat hala dalgınlıkla yanlış şeyler yapabiliyorum. Keke sızma zeytinyağı ekledim ve karıştırdıktan sonra fark ettim bunu. Korkuyla hamurun tadına baktım ama şaşırtıcı şekilde zeytinyağı tadı neredeyse hiç yoktu ve hamur o kadar lezzetliydi ki dayanamayıp bir kaşık hüplettim orda. Demek istediğim sıvıyağ olarak isterseniz sızma zeytinyağı da kullanabilirsiniz ama riske atmayın daha kokusuz bir yağ kullanın varsa :D

Nektarin yerine şeftali, kayısı falan da kullanabilirsiniz.

12 Temmuz 2015 Pazar

Frambuaz Soslu Güllü Sütlaç / Rose Water Rice Pudding (Sutlac) with Raspberry Sauce

Frambuaz Soslu Güllü Sütlaç Rose water raspberry rice pudding


*For English, please scroll down.*

Sütlaç küçüklüğümden beri en sevdiğim sütlü tatlılardan biri. Babamdan geçen bir alışkanlık sanırım, soğuk değil de ılık veya sıcakken yemeyi seviyorum ben daha çok.

-Baba sütlaç yaptım yer misin?
-Şimdi çok tokum, sonra yiyeyim (veya siz buraya başka bahaneler bulun)
-Tamam.
-Sıcak mı? (Burda bir ümitle sorar)
-Evet
-E tamam getir bi kase o zaman.

Ama bazen O'nun bu hevesinin sonu hüsranla biter sütlaç sade değilse. Ya lavanta çıkar adamcağızın bahtına, ya gül, ya karanfil... Dünkünde de meyve vardı ki hiç babama göre değil, "Ekşitiyor bu meyveler pastayı tatlıyı." (Bahsettiği meyveler çilek, frambuaz, nektarin gibi pişince şekerini kaybeden meyveler) Ama dün karar verdim, bundan sonra onunkini ayırıp sonra katacağım aroma mı meyve mi ne koyacaksam içine tatlıların :) Adamcağız çilekli pasta bile sevmiyor ben her tatlıya acayip şeyler katıyorum.

Bizde oruç tutan olmadığından o iftar, sahur ritüelleri yok yıllardır. Kalkıp bi güllaç yapayım, sahurda da şunu pişirelim durumları olmuyor. Haliyle klasikleşmiş ramazan ritüellerinden uzak şeyler pişiyor. Sıcak pideyle avunuyoruz. Ne alaka şimdi ramazan ve bu tatlı diyecekseniz durun, kendimce ramazana uygun bir şeyler yapmak istedim, sebebi bu. Buraya bağlayacağım. Evet, güllaç da güzel tabi ama değişik bir şey olsun dedim. Klasik olsun ama biraz yorum katayım derken tamamen aroma eşleştirmesi olarak Pierre Herme'den esinlenilen "gül-frambuaz" ikilisine kilitlendim. Ben ikisinin bir arada güzel gittiğini o deli adamın makaronlarından biliyorum. Ilk yediğim andan beri de frambuaz normalde pek sevmesem de gülle bir arada bayılıyorum. Ne güzel adam Pierre...  (Ya bu arada, taze frambuaz bulmak ne zor iş arkadaş. Yok resmen hiçbir yerde, bulamadım.) Pavlova yapacaktım ama hava o kadar nemli ki burda, son zamanlarda yaptığım merengler hep hüsran, 1 saat sonra yumuşamış bir hale geliyorlar. Sonra acaba panna cotta mı yapsam diye düşünürken sütlaç nerden aklıma geldi bilmiyorum. Yataktan fırlayıp anneme "hadi sütaç yapalım!" dedim bir hevesle.

Frambuaz Soslu Güllü Sütlaç Rose water raspberry rice pudding


Inanır mısınız fellik fellik taze frambuaz aradım, artık internetten sipariş verecektim ama orda da kalmayınca mecbur dondurulmuş frambuaz aldım. Bu arada, dikkatimi çeken bir şey oldu markette. A101'den 4 küsür liraya aldığım dondurulmuş meyveler Migros'ta 9 küsürdü. 2 katı resmen, yani bu kadar fiyat farkı olması çok saçma. sinir oluyorum ben böyle şeylere. Hadi 1-2 lira fark oluyor ama 2 katı ne yahu? Neyse el mahkum aldım geldim. O sırada baktım ki yabanmersini ve frenk üzümü de var, doldurdum onları da tazesinden. Bu aralar fiyatları uygun, 5 liraydı paketi yabanmersinin. Bolca alıp, dondurabilirsiniz kışın kek veya sos yapmak için.

Bu gereksiz önyazıdan sonra tarife geliyorum sonunda. Sütlaç bizim evlerde yaptığımız klasik tariften birazcık farklı ama zorlayacak en ufak yanı yok. Sadece içeriğinde fazladan malzemeler var. Krema ekliyorum, kremsi ipeksi bir kıvam veriyor pirinç dışında kalan kısma. Birazcık da nişasta tutması için.

Bu arada, gülsuyu olarak ben saf gül suyu kullanıyorum. Marketlerde güllaçlarla satılanlar aromalı olanlar ve bence yapay gül aroması gül tadını sevdirmekten çok insanları tiksindirmeye yönelik bir şey. Çok basit ve rahatsız edici bi yapaylığı var, eğer gül tadını sevmiyorsanız bundan olabilir. Sanki dedenizin hacıyağını yalıyor gibi bi his varsa ağzınızda, bu o kötü gülsularının suçu bence. Gidin, iyisinden ufak da olsa bir şişe gül suyu alın, o zaman seveceksiniz muhtemelen.

Frambuaz yerine meyve olarak çilek kullanabilirsiniz bu arada, çilek ve gül de güzel olur. Ayrıca, 1 çay bardağı kadar frambuaz (ahududu) reçelini 2-3 yemek kaşığı suyla seyreltip de kullanabilirsiniz sos yerine.

Tam sıcaklar iyice bastırmışken iftardan sonra tüketmelik serin bir tatlı tarifi oldu. Gül içinize zaten taze bir his veriyor, frambuazlı sosla beraber de son derece lezzetli ve uyumlu bir tat bırakıyor damağınızda bu sütlaç tarifi.

Frambuaz Soslu Gül Sulu Sütlaç

Gül Sulu Sütlaç 

4-6 porsiyon

1 çay bardağı +1 yemek kaşığı pirinç
600 ml süt
200 ml süt kreması
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/3 su bardağı şeker ( miktarı artırıp azaltabilrisiniz damak tadına göre)
2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı doğal gül suyu

Pirinci 2 bardak kaynar su ile orta boy bir tencereye alıp, kapağı yarı şekilde kapatıp 15 dakika kadar kaynatın. (Pirinçlerin yumuşaması gerek)

Sütün bir bardağına nişastayı ekleyip iyice, topaksız bir hale gelene kadar karıştırın.
Daha sonra, nişastalı sütü, sade sütü ve şekeri tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Ocağın altını orta hararette açın ve kaynayana kadar sık sık karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp 20-25 dakika daha arada karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvamı alınca, kremayı ve gül suyunu ekleyip sık sık karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

Frambuazlı sos

1 su bardağı frambuaz
4 yemek kaşığı şeker


Frambuaz ve şekeri küçük bir sos tavasına alıp, karıştırın.
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Frambuazlar püre gibi dağılacak ve hafif kıvamlı bir sosunuz olacak.

Fotoğraftaki gibi bir görüntü için:

Servis edeceğiniz kaselerin dibine frambuazlu sostan 2-3 yemek kaşığı dökün ve üzerine güllü sütlaçla doldurun. Bir çay kaşığı ile kasesnin kenarlarından güllaç ve sosu hafif alt üst edin. En üste frambuaz, badem veya antep fıstığı ile dekor yapın. Ben biraz da frenk üzümü kondurdum üste.


Rose Water Rice Pudding (Sutlac) with Raspberry Sauce


Frambuaz Soslu Güllü Sütlaç Rose water raspberry rice puddingRose Water Sütlaç (Rice Pudding) with Raspberry Sauce

Rice pudding is a traditional and very delicious milk based dessert in Turkey. It actually comes from Ottoman palaces. It's a palace dessert guys!

Mostly we cook it plain like using just vanilla and it is common baking it after cooking process to have browned top layer. However, I wanted to make something for Ramadan dinners so I wanted to add rose water to give it a taste like another traditional dessert Güllaç. I also serve it with raspberry sauce because raspberry and rose water together tastes... perfect.   Oh, I am not sure if Ottoman Sultans ate it raspberries haha.

Baldo or arborio rice is both ok for this dessert.

Also, if you are not get used to rose water, go slow with it. First add a teaspoon or two, and if you want more then add more. I strongly recommend using natural rose water in desserts.

If you are ready for feeling some palace luxury, here is the recipe

Rose Water Sütlaç (Rice Pudding) with Raspberry Sauce



For The Rose Water Rice Pudding

1/2 cup rice + 1 tablesoons rice
2 1/2 cups milk
7 oz dairy cream (200 ml)
1/3 cup granulated sugar
2 tablespoons corns starch
1 table spoon natural rose water
2 cups boiling hot water

Put the rice together with boiling water in a small pot and close the lid half. Cook on medium heat around 15 minutes, until the water absorbed by the rice.

Separate a 1 cup of the milk and add the corns starch in it, mix well until it becomes homogenous.

Pour both of the milk over the rice, add the sugar and combine well before start to heat it. On medium heat, stirring occasionally cook it for 20 minutes and add the cream and rose water. Stirring constantly, cook it for 5 more minutes.

For the Raspberry Sauce

1 cup raspberries (fresh or frozen)
4 tablespoons granulated sugar

Put raspberries on a small sauce pot and sprinkle the granulated sugar on them. On low heat, cook it Sstirring occasionally until it becomes thicker.

Transfer 2 or 3 table spoons of raspberry sauce into your cups and pour rice pudding as the second layer.





6 Temmuz 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Organik Nutella


ev yapımı nutella, ev yapımı fındık ezmesi, kakaolu fındık ezmesi, nutella tarifi

Nutellayı hem içeriği hem de beni çok baymasından dolayı pek sevmesem de ev yapımı olanlarının resmen hastasıyım. Zaten blogda da bir tane David Lebovitz tarifi mevcut. Boş kaldıkça bir şeyler denediğimden birkaç çeşit daha ev yapımı fındık ezmesi denedim. Bunların arasında 2 favorim oldu. Biri pralinle yapılıyor, diğeri de bu verdiğim tarif. Daha önceki tarifin içinde süt olduğundan dayanma süresi buzdolabında 1-1.5 haftayken bunda kullandığınız malzemelerin raf ömürleri kadar bir dayanma süresi bekleyebilirsiniz. Kendi kendine ortaya çıkan devşirme bir tarif bu. İlk yapmaya başladığımdan beri de bittikçe yapıyorum yeniden, herkes severek yiyor. Hatta o zamandan beri hiç marketten bu tarz bir ürün almadık.

Tamamen organik olmasını istediğim zaman ben çikolatayı, fındığı ve yağı organik kullanıyorum. Şu anda bana göre piyasadaki tüm ürünlerden görece sağlıklı bir ürün bu. Bu tarz şeker ve yağ deposu bir yiyeceğe, içeriği istediği kadar organik olsun, sağlıklı demek dalga geçmek olur tabii ki ama market ürünleriyle kıyaslayınca daha sağlıklı, hem de çok daha lezzetli (bence).

İçinizi baymıyor.
Pürüzsüzce sürülüyor.
Oda sıcaklığında saklayabiliyorsunuz.
İçinde kakao değil çikolata var.
%45 kadarı fındık.
Palm yağı değil kakao yağı ve sizin seçeceğiniz bir sıvı yağ içeriyor.
Nutella kullandığınız her yerde gönlünüz rahat kullanabilirsiniz. Sadece içinde çikolata olduğundan çok soğutursanız biraz koyulaşacağını unutmayın.

Bu tarifin tek eksi tarafı kaşık kaşık yeseniz de doymayacak olmanız. O kadar güzel. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var, içeriğine ne kadar dikkat etsek de fazlası zararlı.

ev yapımı nutella, ev yapımı fındık ezmesi, kakaolu fındık ezmesi, nutella tarifi

Eh, kimse organik malzeme kullanmak zorunda değil ama çocuklarınız nutella canavarı ise veya siz daha temiz beslenmeye dikkat ediyorsanız ya da bir parça ekmeğe biraz çikolatalı fındık ezmesi sürünce daha az suçluluk hissetmek istiyorsanız bu ev yapımı nutella tarifi sizin için harika bir seçenek olabilir.

5 Temmuz 2015 Pazar

Hindistancevizi ve Misket Limonlu Kuplar

Hindistancevizi ve Misket Limonlu Kuplar


Hemen hazırlayabileceğiniz hem ferah hem de çoook lezzetli bir tarifim var. Hindistancevizi ve misket limonlu kuplar tam yazlık. Iftardan sonra tatlınızı yerken kendinizi tropik bir adada hissedebilirsiniz haha. Şaka bir yana, gerçekten 10 dakikanızı almayacak hafif bir tatlı.

Normalde hazır toz ürünleri kullanmayı tercih etmesem de Creme Ole Vanilyalı hoşuma gidiyor, hem de çabucak hazırlandığından çok pratik oluyor. Eğer kullanmak istemezseniz vanilyalı bi puding yapın ve oda sıcaklığına gelene kadar arada karıştırıp kaymak tutmasını engelleyin.

Ben puding kısmını vanilyalı, hindistancevizli ve lime (misket limonu) ile yaptım. Aralara tereyağında kavrulmuş kurabiye parçaları, ananas parçaları serpiştirdim. Hmm, sanırım bu kadar. Benden alışık olmadığınız kadar basit bir tatlı.

Hindistancevizi ve limelı kupların tarifini yazarken ben olduğu gibi yazacağım, parantez içinde de alternatiflerinizi. İstediğiniz gibi modifiye edip yapabilirsiniz ama bu haliyle nefis.

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Mis Gibi Yasemin Kokan Çay Kurabiyeleri

Mis Gibi Yasemin  Kokan Çay Kurabiyeleri tarifi

Yasemin kokusu bana yazlığı hatırlatır. Denize giden yolda, sitelerin bahçelerinde yürürken sıcak havada ferah ferah kokan yasemin çiçekleri vardı Mersin'de. Biz yazlığa gitmeyeli yıllar oluyor, ben de yasemin özlemimi çayla gideriyorum haha. Şimdi bir de kurabiyeleri eklendi :)

Yaseminli çayla yaptım bu kurabiyeleri. Doğadan markasının Büyülü Bahçe adı ile sattıkları çayları çok seviyorum ben. Güllü yeşil çay, chai tea, yaseminli yeşil çayları favorim. Tavsiye ederim :)

Yiyeceklerdeki çiçek tatları hep çok hoşuma gider. Lavanta, gül, mürver... Bu kurabiyeleri istediğiniz çayla yapabilirsiniz. Bergamotlu da pek güzel oluyor.

Mis Gibi Yasemin  Kokan Çay Kurabiyeleri tarifi