19 Nisan 2014 Cumartesi

Çilekli ve Zencefilli Krema Dolgulu Çikolatalı Cupcake



O kadar çok şey pişiriyorum ama bloga ekleyecek vaktim olmuyor. Elimde bir sürü fotoğraf, tarif bekliyor. Aslında istediğim daha farklı şeylere yönelmek. Mesela geçen gün karabiberli ve çilekli cupcake yaptım ama insanların damak tadına karabiber ve çilek gider mi bilemiyorum. Ben çok sevdim. Karabiber ise Laduree'ün en sevdiğim makaronu olan karabiberli makaronundan aklıma geldi, çilekle de uyacağını düşündüm.

Bunlar benim hayatımda yediğim en güzel cupcakelerdendi. Zencefil, çilek, çikolata... Üzerlerine de beyaz çikolataya batırılmış çilekler ekledim. Bu pasta süsleri ise bana Betül Abla'dan hediye :) Çok güzel değiller mi hem kalpker hem boncuklar?

Çok uzatmıyorum ve tarife geçiyorum.

Kaplama kreması olarak mus benzeri bir krema yaptım.
Dolgu kreması için de Dr oetker'in dolgu kremasını süt ve süt kreması ile çırptım. Hazır krema kullanmak istemeyenler için ekstra bir krema tarifi ekledim. Ben normalde hazır krema kullanmayı sevmiyorum ama bu krema çok hoşuma gidiyor.

Zencefil damak tadınıza uymazsa eklemeyebilirsiniz.




8 Nisan 2014 Salı

Çilekli Tart





Çilek alırken pazarcıların, reyon görevlilerinin "seçme yok, dokunmayın" tavrına öyle sinir oluyorum ki... Almıyorum da öyle olunca, ben seçerken adam gelmişse hepsini bırakıyorum geri bir de. Üstelik bir de bu adamlar, çürük ezik ne varsa umuramadan kürekle diğer çilekleri de yararak ezerek dolduruyorlar poşeti. Neyse böyle sinir bozucu durumlara denk gelmeden alabildiği bu güzel çileklerle çok güzel tartlar yaptım. Üstelik de fırınlamadan, çok uğraşmadan.

2 Nisan 2014 Çarşamba

Karadutlu ve Zencefilli Kolay Sorbet






Küçükken hem mahallemizde hem de köyde dut ağaçları vardı. Dutu çok sevdiğimi söyleyemem ama sırf o ağaçtan toplama ritüeli için bol bol dut yerdim. 2 gün önce aile ziyaretinde bahçede dut toplayan çocukları görünce dayanamadım atladım yanlarına. Hem eğlendim hem de bol bol dut topladık, hasat sonunda yaklaşık 1 kilo dutum vardı :) Dutlarımı da alıp kendi eve döndüğümde ise güzeller bozulmaya başlayacaklarını belli ettiler, bir kısmı yumuşamıştı. O kadar dutla ne yapsam derken çok düşünmeden sorbet yapayım dedim ve güvendiğim bir kaç blogdan sorbet tariflerine baktım. Hepsinde, hatta internetteki çoğu tarifte dondurma makinası ile yapılmıştı. Bi risk aldım ve dondurma makinası olmadan yapmaya karar verdim ama sonuç çok iyi oldu.

Karadutlu sorbeyi şeker kullanmadan yaparsanız hem kalorisi düşük hem de çok sağlıklı olur. O yönden de bir avantajı var sorbelerin. Bu tarifin yapılışını buraya tıklayıp kısa video şeklinde izleyebilirsiniz.