9 Eylül 2014 Salı

Çikolatalı ve Muzlu Klasik Sarı Kek ( Classic Yellow Cake )


Çikolata Kremalı Muzlu Klasik Sarı Kek Tarifi



Selaaaaaaam!!!!!! Ben döndüm sanırım. Bloga tarif eklemeyeli epey olmuş. Yaz ben hiçbir şey yapmadan, tatile bile gidemeden nasıl hemen bitti bilmiyorum. Öyle ki bloga tarif bile eklememişim elimde onlarca tarif ve fotoğrafları olmasına rağmen.

Bu sessizliği bu güzel çikolatalı ve muzlu pasta ile bozayım dedim. Klasik sarı kek benim en sevdiğim keklerden biri. Tereyağlı. Çikolatalı krema ile mükemmel uyumlu. Pandispanyadan çok daha lezzetli. Özellikle yazdığım bu klasik sarı kek tarifi ile nemli ve mis gibi kokan, çok lezzetli kekleriniz olacak.



Tarifi çok detaylı yazdığım için gözünüze uzun gelebilir ama inanın çok kolay ve çok lezzetli bir pasta aslında. Adımları uyguladığınızda çok başarılı bir kek elde ediyorsunuz.


Kremaya gelince, dolaptan ilk aldığınızda bu ne diyebilirsiniz. Yapışkan koyu bir şey çıkıyor, merak etmeyin. Çırptıkça rengi açılıyor ve tam sürmelik bir krema elde ediyorsunuz. Hem de muzla ve kekin o mis gibi tereyağlı vanilyalı kokusuyla mükemmel uyumlu. Krema ve kek öyle uyumlu ki muz veya herhangi bir başka içerik kullanmasanız bile çok lezzetli. Hatta bir dahaki sefere sadece krema ile yapacağım.



Ben pastaları küçük- 6 kişilik kalıplarda yapmayı tercih ediyorum çünkü bizde ancak bitiyor. Hem de hemen yeni bir pasta yapmam için fırsat çıkmış oluyor ertesi güne. Size tam boy tarifi verdim.


Şimdilik ekleyeceklerim bu kadar sanırım. Çikolatalı muzlu pastanın tarifine geçiyorum. :)

Bu sarı kek ile hem çikolatalı kremaları, hem de vanilyalı-limonlu kremaları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yoğurt yerine krema, veya limonlu/çilekli pasta yapmak isterseniz 200 gr labne peyniri kullanabilirsiniz. Yoğurdun yağlı olması önemli.



ÇİKOLATA KREMALI VE MUZLU KLASİK SARI KEK

MALZEMELER:

Klasik Sarı Kek 


  • 4 yumurta
  • 225 gr yumuşak tereyağ 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tam yağlı yoğurt veya Süt kreması veya 
  • Vanilya
  • 3.5 su bardağı un (elenecek)
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz


Tercihen 2 adet 22 cm çapında çember kalıp

Çikolatalı Ganaj

2 kat kek yapacaksanız malzemeleri yarıya indirebilirsiniz.


  • 2 paket süt kreması
  • 160 gr bitter çikolata, %70 kakao oranına sahip
  • 160 gr sütlü çikolata


2-3 adet  muz





HAZIRLANIŞI:

Kek malzemerinizi dolaptan çıkarın, siz ganajı yapana kadar onlar ılısın, oda sıcaklığına gelsinler. Önce ganaj ile başlayın, böylece kekleriniz soğudunda kremanız da hazır olacak. 

Çikolatalı Ganaj

Çikolataları küçük parçalara ayırın.

Kremayı küçük bir tencere veya sos tavasında kaynayana kadar ısıtın ve altını iyice kısın. Çikolataları ekleyin altını kapatın. İyice karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletip daha sonra dondurucuda veya dolapta iyice soğutun.


Sarı Kek:


  1. Yumuşak tereyağ, tuz ile şekeri en az 3 dakika çırpın. Karışım biraz kabaracak, yağ kremamsı bir kıvam alacak. 
  2. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her yumurtadan sonra en fazla 1 dakika orta devirde karıştırın. En son yumurtayı ekledikten sonra 3-4 dakika karışım iyice kabarıp hafif köpüğümsü bir yapı alana kadar yüksek hızda çırpın. 
  3. Vanilya (toz vanilin kullanacaksanız unla beraber eleyin) ve yoğurdu ekleyin. 1 dakika kadar pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
  4. Unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin. Düşük devirde mikserle veya el çırpıcısı ile un karışıma tamamen karışana kadar karıştırın. Karışım unu yedikten sonra çok çırpmamaya özen gösterin, kekin yapısını bozar. 
  5. Şimdi burda 2 seçeneğiniz var. Ya hamuru iki parçaya bölüp iki eşit kapta pişireceksiniz ya da tek kapta pişirip, eşit kabarmasını umacaksınız. Ben her zaman 2 ayrı kek pişiriyorum çünkü benim fırınım illa ki ortasını daha çok kabartıyor, keki 4 kata ayırmam neredeyse imkansız hale geliyor. Bu yüzden 2 kap kullanıyorum. Eğer 2 katlı yapmka isterseniz tek kapta yapıp direkt ikiye ayırabilirsiniz. 
  6. 2 adet 22 cm çapında kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın veya tereyağ ile yağlayıp un serpin. 
  7. Hamuru kaplara eşit miktarda bölüştürün. 
  8. Kalıplara boşalttığınız kek hamurunu önceden ısıtılmış 175C fırında 30-35 dakika pişirin. Bütün hamuru tek kalıpta pişirecekseniz 45-50 dakika kürdan ile kontrol ederek pişirin.
  9. Pişen keki fırından alıp ılımaya bırakın. 


Pastanın Yapılışı



  1. Soğuyan kekleri 2 kata ayırın. (Veya tek kek pişirdiyseniz 2 parçaya bölün.)
  2. Muzları dilimleyin.
  3. Kremayı dolaptan alıp 2-3 dakika rengi açık kahverengiye dönüp, sürülebilecek bir kıvam alana kadar çırpın. 
  4. Pasta tabanı için bir kat keki bir tabağa yerleştirip, üzerine kremadan sürüp, muz dilimleri ile kaplayın. Muzların üzerine 1-1.5 kaşık kadar kremayı yayın. Diğer kek katları için de aynı işlemleri tekrarlayıp kalan krema ile pastayı kaplayın. 
  5. Dilediğiniz gibi süsleyin. 






















8 yorum:

  1. dilek
    hoş geldin,
    güzel tariflerin beni pek mutlu ediyor,bu pastayı da deneyeceğim bi ara,mıh oldu aklıma:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu ne güzel birşey olmuş yaa, ne şık bir pasta :) diye bitince deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bloğunuzu merakla takip ediyorum :) Sizde benim bloğuma uğrarsanız çok sevinirim :) sanatinsaklisirlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Tariflerin gerçekten çok lezzetli gözüküyor bayıldım :) Bu arada blogumu takip edebilirsiniz ;) whiteandblackclouds.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Tam da yarın için pasta tarifi ararken bloğuna rastlamış olmak şahane oldu!

    YanıtlaSil
  6. komşu romania anunturi gratuite den selamlar. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, ben ne yapti kötü oluyor. ama çok şey öğrendim siz. Romania dan anunturi gratuite sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Müthiş gözüküyor, çikolatalı herşey güzeldir zaten :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor ellerinize sağlık.. bayılıyorum böyle çiçekli tatlı 'naked cake'lere :)) size küçük bi sorum var. pastamı 3 katlı yapmak istiyorum bu tarifi 18 cm.lik kalıpta pişirmek için ne kadar arttırmam gerekir? aynı ölçülerle yapıp 3 seferde pişirsem kekim ince olur muhtemelen. bilemedim ki :(

    YanıtlaSil