13 Mayıs 2014 Salı

Çilekli Kalpler







Aklımda bir sürü şey var ama bu aralar hiçbir şey yapasım yok, bahar depresyonu mudur nedir bilemedim. Baharda neden depresyona girilsin onu da anlamıyorum, ne güzel bahar gelmiş işte. Ne depresyonu? Bir an önce toparlanmak lazım. Benim hayatımda şu sıralar çok kötü giden, beni çok ama çok üzen şeyler olduğu gibi bir şey de hiç beklemediğim bir şekilde iyi gidiyor bir süredir, çok da istediğim bir şeydi bu. Umarım hiç bozulmaz ve daha da iyiye gider. Benim için dua edin olur mu? Daha iyi olsun, çok fazla istiyorum çünkü. Kötü giden her şeyin hüznünü alıyor çünkü bu. Neyse daha fazla kişisel meselelerimle sizi sıkmayıp tarife geçiyorum.

Bu arada, blogumu takip edenlerden sevgili arkadaşlarımdan bu verdiğim araya dikkat edip gerek burdan, gerekse Facebook'tan soranlar oldu. Çok teşekkür ediyorum hepsine beni düşündükleri için, güzel yürekleri için :)



Çilek mevsimi geçmeden ne kadar çilekli tarif varsa denemek lazım, bunlar bir süredir aklımdalardı. Çok sevdiğim birileri için yaptım ama onlara göndermem biraz uzun sürdü, ama ellerine ulaştı. Aslında beğendiler mi onu bile bilmiyorum ama ben kendi yediğim kadarını çok sevmiştim.

Bu çilekli kalpçikleri yapmak için ben slikon kalpli kalıp kullandım ama sizde yoksa düz tepsiye dökeceğiniz hamuru kurabiye kalıbı ile kalp kalp keserek de yapabilirsiniz :)

Aralarına çilek ve peynirli krema, üzerlerine ise beyaz çikolatalı krema sürdüm. Biraz da gümüş rengi şekerle süsledim, hepsi bu. Çok kolay ama çok da güzel oldular!


Kısıtlamayı sevmiyorum, kimine süt kreması ve peynir ağır gelebilir. Bu yüzden ara krema için pastacı kreması veya  Dr  Oetker'in dolgu kreması + peynir de kullanabilirsiniz. Ben hazır krema olarak bi bu dolgu kremasını çok seviyorum, çok güzel bence. Size de tavsiye ederim 1.5 lira gibi bir fiyatı var ve çok kolay, çırparak hemen yapılıyor. Pişirmeye de dayanıklı. (Neredeyse reklamını yaptım ama alakası yok, sırf sevdiğim için yazıyorum markayla hiçbir bağım yok.)

Bence çilek mevsimi geçmeden mutlaka deneyin :)

ÇİLEKLİ KALP PASTALAR



Malzemeler:

Kek:
8-10 tane pastacık için (kalıp boyuna göre daha fazla da olabilir)

  • 4 yumurta
  • 4.5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 kahve fincanı şeker 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • pembe olanlar için gıda boyası


Ara Krema

  • 200 ml sıvı krema
  • 100 gr (1/2 paket) labne peyniri (kullanmadan önce biraz süzerseniz iyi olur)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 

Üst kreması

  • 200ml süt kreması (buzdolabında soğutulmuş)
  • 100 gr beyaz çikolata 
  • isterseniz gıda boyası


20 tane kadar çilek.

HAZIRLANIŞI:

Kek

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın. Yumurta sarılarına şekeri ekleyip 3 dakika çırpın. Daha sonra yağı ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırıp unu eleyin ve kabartma tozunu eleyip 1 dakika kadar daha karıştırın. Homojen olması ve topaklanmaması gerek.

Yumurta beyazlarına 1 tutam tuz ekleyin ve temiz mikser uçları ile yaklaşık 4 dakika, kabarıp kar gibi olana dek çırpın. Daha sonra unlu karışımı ekleyin ve bir kaşık veya spatula ile 1 dakika kadar alt üst ederek çırpmadan karıştırın.

Karışımı kalpli kalıplara veya tabanına pişirme kağıdı serilmiş dikdörgen bir fırın tepsisine dökün.


20-25 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar 175C fırında pişirin. (ben hep 150C de pişiriyorum, o zaman her yeri eşit kabarıyor bende. sizin fırınınız da bu hep tavsiye edilen sıcaklıklarda ortasını şişiriyorsa hemen bir de bunu deneyin. )

Pişen keki fırından alın ve ılıyınca kalıplardan çıkarın ve 2 veya 3 kata ayırın. Düz tepsi kullandıysanız kağıdı kekten soyun ve keki kalpli bir kurabiye kalıbı ile kalp kalp bir sürü kekcikler olacak şekilde kesin.

Krema:
Soğutulmuş süt kremasını 3-4 dakika yüksek devirde iyice kabarana ve katılaşana dek çırpın. Pudra şekeri ve süzülmüş labneyi ekleyin ve 1 dakika kadar daha çırpın.



Üst kreması:
Kremanın 1/4'ünü ayırın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın.
Kremanın fazla kısmını 3-4 dakika yüksek devirde çırpıp katılaştırın.
ılımaya başlayan beyaz çikolataya kremanın az olan ayırdığınız kısmını yavaşça ekleyerek acele bir biçimde karıştırın. Bu sayede beyaz çikolata iyice ılımış olacak.

Kremaya beyaz çikolaalı karışımı yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan çırpmaya devam edin.

Gıda boyası kullanacaksanız ekleyin ve 30 sn kadar boya karışıncaya kadar karıştırın.





                                   Pastanın Yapılışı:
Birer tane kalp şeklindeki kek tabanlarınızdan alıp ara kremadan sürün veya krema torbası ile sıkın. Daha sonra üzerine ince dilimlediğiniz çilekleri ekleyin. Çileklerin üzerine çok az daha krema sürün, üst katın yapışması için, ve üst katı ekleyip kapatın. Bütün parçalara bunu uyguladıktan sonra krema sıkma torbasına doldurduğunuz üst krema ile kalp pastalarınızı süsleyin.






25 yorum:

  1. Dilekcim ellerine sağlık öyle güzel görünüyorlar ki insan yemeye kıyamaz bunları. Hayatında kötü giden ne varsa inşllah bir an önce yoluna gider. Her şey dilediğin gibi olsun umarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok çok :) Umarım çok güzel hepimiz için her şey. Öpüyorum tatlı yanaklarınızdan :)

      Sil
  2. harika ellerinize sağlık:) takipteyim bende sizi beklerim

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldin,hımm yaptıkların iç açıcı,ben senin hayranınım:)))
    senin için hayırlı olan ve seni mutlu edecek neyse o olsun,amin.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk, çok teşekkür ederim çoooook :) Çok mutlu oluyorum güzel sözlerinizle :) Sevgiler ve öpücükler :))

      Sil
  4. çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :) Sevgiler!!

    YanıtlaSil
  6. yemeye kıyamaz ki insan bunları=) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyorlar, ellerine sağlık. Her şey gönlünce olsun, sevgiler :))

    YanıtlaSil
  8. o la la madam! krema mixine bayıldım :-*

    YanıtlaSil
  9. yeni gördüm :) mini miniler ellerinize sağlık. sevgiler;

    YanıtlaSil
  10. merhaba bişey sormak ıstıyorum süt kremasıyla sıvı krema farkı ne oluyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, aynı şey. ben bazen süt kreması yazıyorum, bazen sıvı süt kreması.

      Sil
  11. üstlerini nasıl yapıyorsun kremayı çok tok duruyor :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyz çikolata olduğu için tok duruyor sanırım.

      Sil
  12. beyz çikolata olduğu için tok duruyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim süt kreması süt tozumu

      Sil
    2. dolgu kremasıyla süt kremasının ne farkı var

      Sil
    3. dolgu kreması hazır toz krema, sütle çırpıyorsunuz. süt kreması, küçük süt kutuları gibi kutularda satılan sıvı süt kreması.

      Sil
  13. normal milka beyaz çikolatayı eritsem olur mu ki dilekcim

    YanıtlaSil