31 Ocak 2014 Cuma

Mantar Soslu Schnitzel ve Aşk Mimi


Fotoğrafın kusuruna bakmayın, gece ve telefonla çekildi. :(

Kedili Evin Tarzı  blogunun sahibi Havva hanım beni mimlemiş :) Ben de hazır bir tarif de varken ikisini bir arada yayınlayayım dedim.

Mim, aşk daha doğrusu sevgililer günü ile alakalı.

1- Sevgililer günü sizin için önemli mi?
değil
2- İyi sevgili tanımı sizce nasıl olur?
şevkatli ve sadakatli. 
3- Eşiniz ya da sevgiliniz bu günü unutsa ya da önemsemese tepkiniz ne olurdu?
tepkim olmaz, önemsemiyorum. 
4- Sevgililer gününde size ne hediye alınsın isterdiniz?
tardis :) şaka bir yana içinden ne gelmişse o hoşuma giderdi. 
5- Sevgilinize ne hediye alacağınıza karar verdiniz mi?
vermedim, sevgilim yok. olsa da hediye almazdım sanırım.
6- Sevgiler gününü nerede nasıl kutlamak isterdiniz?
illa kutlamam gerekiyorsa tardis'in içinde ve Doktorla :)
8- 70 yaşında bir çiftin sevgililer gününü kutlamak için sizin de olduğunuz bir mekana gelmiş görseniz ne düşünürsünüz?
içimi sıcaklık kaplardı muhtemelen. yaşlı ve sevgi dolu çiftlere bayılıyorum, imreniyorum. 

Kremalı Mantar Soslu Şinitzel  tarifinin videosu İnstagramda :) Buraya tıklayarak göz atabilirsiniz :)

Beni instagramdan takip edip bu kısa videoları görebilir, tarifler bloga eklenmeden oradan takip edebilirsiniz :)


Mantar Soslu Şinitzel


Malzemeler:

Şinitzel:
4 adet tavuk göğüs bonfile
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı galeta unu veya pane harcı

Mantar Sos:

300 gr minik minik mantarlar. (minik olmasa da olur, doğrarsınız)
1 paket (200ml) süt kreması
4 tane sivri biber
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
tuz
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı balzamik sirke(varsa)
1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı: (tavuklar dinlenirken sosu pişirebilirsiniz)
1 su bardağı süte şeker ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Bir kaseye boşaltıp içine tavuk göğüslerini bırakıp 20-30 dakika dinlendirin. (aceleniz varsa 10 dakika da işinizi görür.) Dinlendirdiğiniz tavukları galeta ununa batırıp tamamının kaplanmasını sağlayın. Pane ile kapladığınız tavukları derin yağda kızartın.

Sos:
Mantarları yıkayıp temizleyin. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ ekleyip mantarlar suyunu salana dek kavurun, inle dilimlediğiniz biberleri ekleyin. Biberler pişince soya sosu, balzamik, şeker, tuz, karabiberi ekleyip 1 dakika daha pişirin ve kremayı ekleyin. Krema biraz koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra fazla tutmayın çünkü kesilip yağa dönüşüyor :)

Kızarttığınız tavukları tabağa alıp, sosu tavukların üzerine paylaştırın ve maydanoz ve karabiberle birlikte sunun.

9 yorum:

  1. sunum harikaaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. görüntü harika,şinitzele bayılırım mantara da,ay ben senin müdaviminim,
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Doktor gelmiyor, "come along" dese de peşine takılsam diye çok bekledim, yok =(

    Öhm... Neyse, aslında tarifle ilgili bir şey soracaktım. Bu tavukları bir şeylerle kaplayıp kızartma konusunda zaten beceriksizim. Pane harcından önce yumurtaya bulamamız gerekiyor mu, yoksa yumurtanın yapıştırıcı görevini süt mü alıyor? ^.^

    YanıtlaSil
  4. yumurtaya bulamıyorum ben, süte batırıp yulaf kepeği-galeta karışımına batırıyorum oluyor. sanırım hazır pane harçlarında yumurta diyor tutsun diye ama o ayrı bir katman gibi oluyor ve yumurta olduğu için ben sevmiyorum. sütle oldu benim galeta unu ama o pane harçları da olur mu bilemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, yumurtaya gerek yok. Teşekkürler :)

      Sil
  5. banada beklerım sevgıler*-*

    YanıtlaSil
  6. Mantar Soslu Şinitzel harika görünüyor. Tabii mimlerde güzel:)Hediye çekilişim var beklerim sayfama Buradan ulaşabilirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhaba
    mimleriniz ve yemkleriniz cok güzeller ellerinize saglık,sizi izliyorum bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil