29 Eylül 2013 Pazar

İki Renk Çikolatalı Kurabiyeler ve Karamelli Çikolata Dolgulu Kurabiye



Hemen hepinizin kurabiye sevdiğinizi biliyorum. İlla ki herkesin sevdiği bir kurabiye çeşidi vardır. Ben hazır kurabiyeleri pek sevmiyorum ama evde yapıldıktan sonra hemen her kurabiyeyi yebilirim. Tabi bazılarının gönlümde yeri ayrıdır. Mesela bol çikolata parçalı ve portakallı olanlar. Veya bu çikolata kaplı kurabiyeler.
Çayla, kahveyle derken bir günde bitti hepsi :( 

Bu arada burda verdiğim tarif temel bir şekerli kurabiye tarifi. Bu kurabiyelere tarçın, zencefil ekleyip yılbaşı için süsleyebileceğiniz gibi, şeker hamuruyla veya glazürlerle de süslemek için olduka uygunlar. 

26 Eylül 2013 Perşembe

Ev Yapımı Renkli Cupcake Parıltıları (Ev Yapımı Renkli Pasta Süsü)




Aslında bunu bu süsleri bir cupcakein üzerinde çekip paylaşmak istiyordum ama sabredemedim. Cupcakeleri, pastaları süslemeyi çok seviyorsunuz siz de benim gibi biliyorum :) Tabi bu iş için piyasada oldukça ürün mevcut. Gerçi hepsinin satıldığı yer Eminönü ve oraya sürekli gitmek kolay değil. Marketlerde de sadece klasik pasta süslerinden var. Bu yüzden sizinle bu ev yapımı pasta süslerinin tarifini paylaşıyorum. İstediğiniz renklerde ve miktarlarda ev yapımı pasta süsleriniz parıltılarınız olsun.

Ev yapımı pasta süsü yani parıltıların tarifini vermeden önce malzemeleri yazayım.
İhtiyacınız olan şeyler: toz şeker, buz dolabı poşeti, kürdan ve gıda boyası.

Yapımı 10 Dakikanızı almıyor.

Kullanacağımız malzemeleri hazırlıyoruz.


  • Bir buzdolabı poşetine istediğimiz kadar tozşeker koyuyoruz.
  • Kürdanı jel gıda boyasına 1 cm kadar batırıp daha sonra poşetin içindeki şekere damlatıyoruz.
  • Poşetin ağzını sıkıca tutup gıda boyası içerdeki şekere iyice karışana kadar elimizle poşeti ovalıyoruz, karıştırıyoruz ve boyayı yediriyoruz. 
  • Rengi koyu mu geldi, biraz daha şeker ekleyin!
  • Eğer iki rengin karışımını kullanacaksanız, önce başka kapta renkleri karıştırın ve 3-4 damla da su ilave edin ve tekrar karıştırın. Daha sonra şekerlere boyayı yedirin. 


Renkli parıltılarınız hazır!!


Bir kaç tane daha ev yapımı pasta süsü tarifi gelecek :)

25 Eylül 2013 Çarşamba

Çikolatalı Pasta





Böyle bol çikolatalı pastayı havalar ısındığından beri yemedim diyebilirim. Bana ağır geliyor çok sevsem de. Sanki bol çikolatalı pastalar tam bu havalar belki de biraz daha soğuk zamanlar için gibi. Kışın ise sıcacık sufleler, browniler seviyorum. Hava biraz serinlemişken ve evde de pasta kalmamışken :D boool çikolatalı bir pasta yapayım dedim bizimkilere. Bu pastanın bitmesi 1 saat sürmedi. 5 kişi önce birer dilim yedik, sonra hadi bi daha dedi herkes ve bitti :( Aaa tabi bir de mecburen benim fotoğraf çekmemi beklediler ve söylendiler :D

Bol çikolatalı pasta dedim de neresi bol derseniz, keki de çikolatalı, kreması da. Üzeri de rendelenmiş sütlü çikolata kaplı. Hem de kalınca bir katman. Ağır olur derseniz, keke çikolata eklemeyebilirsiniz.

17 Eylül 2013 Salı

Süt Kremaları

"Süt kreması nedir, nasıl çırpılır, nerde kullanılır, nasıl koyulaşır?" soruları krem akullanılan her tarfite mutlaka birilerinin kafasını kurcalıyordur. Bu yüzden bu yazıyı yazmak istedim kendi bilgilerime dayanarak. Herhangi bir ürünün veya markanın reklamını yapmakla ilgilenmiyorum, amacım sadece kendi tecrübelerime dayanarak bilgi vermek.


Tereyağının da hammaddesi olan süt kremaları uzun yıllardır piyasada. Uzun süre boyunca marketlerde Pınar'ın süt kreması vardı sadece eskiden fakat şimdi hemen her süt markasının kremasını bulmak oldukça kolay. Üstelik fıyatları da birbirlerinden farklı.


Süt kremasını, dondurma yapımında, pasta kremalarında, trüf hazırlarken, karamel yapımında, sufle gibi çikolatalı tatlıların yanında, çorbalarda ve kremalı yemeklerde bolca kullanıyoruz. Ayrıca süt yerine kekte kullanıldığında keke çok güzel bir doku kazandırıyor.

Peki hangi süt kreması? Bu soruya cevap vermek biraz zor. Dedim ya, her markanın kreması var neredeyse ve hemen hemen hepsi aynı. Bu yüzden şu şekilde bir ayrım yapabiliriz: yemeklerde kullanımlık, tatlılarda kullanımlık.


Pasta ve tatlılarda çırparak kullanacaksanız, kremadan beklentimiz kıvam alması ve kabarması. Bu yüzden içinde emülgatör olanları tercih ederseniz paketi açtığınızda suyu ile ayrılmış katı madde görme şansınız çok çok az. Bu yüzden Tikveşli süt kreması ve Sütaş süt kreması iyi bir seçim olabilir. Hangi marka alacaksanız içindekilere bakın ve emülgatör olanı tercih edin.

Yemek, çorba, karamel ve ganajlarda kullanmalıksa Pınar süt kremasını öneriyorum. Bunda katılaşmasına ihtiyaç duymuyoruz, içinde de emülgatör yok.

Tabi ki illa ki ayıracak değilsiniz, hepsini de kullanabilirsiniz gerektiği şekilde hazırlayarak.

KREMAYI SERTLEŞTİRMEK


Önceden Dr. Oetker'in küçük paketlerde krema sertleştiricileri vardı ama artık piyasa yok. Yine de pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.

Kremayı sertleştirmek için başka bir yöntem ise toz çırpma kremalarından kullanmak. Damak zevkinize göre sade pasta kreması, vanilyalı, kakaolu kullanabilirsiniz. Krem şanti de bir seçenek. Benim kıvamlı kalsın diye tart jölesi kullandığım bile oldu :)

Tabi ki en önemli kısım ise çırpacağınız kremanın yeterince soğuk olması ve iyice çırpmanız.

Mutlaka herkesin kullandığı yöntemler vardır, sizin de varsa benimle paylaşırsanız hem ben de uygularım hem de bu yazıya eklerim.


16 Eylül 2013 Pazartesi

Frambuazlı Kırmızı Kadife Pastacıklar




Çok güzel görünmüyorlar mı? Minik kavanozlarda tartlar, dipleri kırmızı kadife kek üzerleri peynirli krema ve ahududu kaplı. Pek güzel oldular, hemen yedik bitirdik :)

Kalmış, bayatlamış, artmış keklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Ben artan hamurdan yapmıştım bu yüzden keki tazeydi, ıslatmadım. Eğer bayat kek kullanacaksanız nar veya frambuaz suyuyla ıslatabilirsiniz. Özellikle nar çok yakışıyor. Islatmak için bayat olmasına gerek yok, tazeyse de ıslatabilirsiniz çok daha yumuşak güzel olur ama bayatsa kesin ıslatın :)

*Ben Gü Puds manyağıyım, çok severim. Bir sürü kavanozları var bende. Onları kullanarak yaptım, siz de böyle kase gibi kavanozlarınız varsa kullanabilirsiniz.

*Sufle kapları, kuplar, dondurma kaseleri veya kaseler hatta ayaklı bardaklar bile böyle tarifler için oldukça uygun ve şık.



Peynirli Kremalı Kırmızı Kadife Kavanoz Pastalarının yapımı tarifi çok kolay: 

-Yeni kek yapacaksanız minik kaplara istediğiniz bir kek hamurunu üzerinde krema için yer kalacak kadar paylaştırıp pişirmek, kek ılıyınca da krema ve meyve ile süslemek.

-Ama bu tarif en güzel bayat veya fazla kekleri değerlendirmek için kullanılır. Eğer bayat kekle yapacaksanız, keki ufalayın ve kavanozların veya kaselerin dibine yayın. Parmaklarınızla bastırıp biraz kıvamını sıkılaştırın ve sevdiğiniz bir meyve suyu ile ıslatın. Daha sonra kremayı sıkıp, yine ıslattığınız meyve suyuna uygun bir meyve ile süsleyin.

Benim kullandığım kekin tarifi burada.
Kremanınki de burada.



Sizlerin de böyle bayat ürünleri değerlendirmek için kullandığınız tarifleriniz, yöntemleriniz var mı?

15 Eylül 2013 Pazar

Limonata Cupcakeler (Limonlu cupcakeler)




Yine 1 ay önce yapıp yayınlamayı unuttuğum bir tarif. Limonata gibi, limonlu tatlı cupcakeler yaptım. Kekleri biraz limonata ile ıslattım ve peynirli ve limonlu krema ile kapladım. Üzerlerine de 1 dal vişne...

Bende krema sertleştirecek bir şey kalmadığı için biraz kıvamsız oldu kremam ama lezzeti mükemmeldi, anında bitti.

Limonlu cupcakelerin tarifine de hemen geçiyorum:

LİMONATA CUPCAKELER

Malzemeler:

Kek:


  • 2 yumurta
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
  • 2.5 su bardağı un (yumurtalar büyükse yarım su bardağı daha ekleyin)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • yarım limon suyu
  • 100 gr (yarım paket) labne, 100 ml sıvı krema(yarım paket) veya bir çay bardağı ayran (2 yemek kaşığı yoğurda su ekleyip çırparak yapın)


Labneli, Limonlu Krema


  • 1 paket labne peyniri (200 gr)(soğuk)
  • 1 paket süt kreması(soğuk)
  • 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri(damak tadınıza göre artırın)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Kremayı sertleştirmek için krema sertleştirici veya 2-3 yemek kaşığı toz krema 


Islatmak için

  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon likörü(tercihen)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker


Hazırlanışı:

Krema:
Kremayı sertleşene ve hacmi artana kadar 4-5 dakika yüksek devirde çırpın. Pudra şekeri, krema sertleştirici, peynir ve limon kabuğunu ekleyin ve iyice karışana ve kremanız süslemek için uygun bir kıvam alana dek yüksek devirde çırpın. Kekler pişene kadar dolapta bekletin.

Kek
Fırını 170 C'ye ayarlayın.

Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
Ayrı bir kapta tereyağını krema kıvamı alana dek iyice çırpın. Şekeri ekleyin ve 4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Labneyi ve limon suyunu ekleyip karışana dek çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpın.
Karışıma unlu karışımı ve limon kabuklarını ekleyip, düşük devirde un karışana dek karıştırın. Fazla ve yüksek devirde çırpmayın, sıvı karışımın unu yemesi yeterli.

Hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın.

170C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Limonata:

1 limonun suyunu sıkın ve 1 çaybardağı su, 1 yemek kaşığı likör ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Cupcakelerin hazırlanışı:

Soğuttuğunuz cupcakeleri Limonlu su ile bir mutfak fırcası yardımı ile hafifçe ıslatın. Üzerlerine kremaları sıkın ve ince dilimlenmiş limon ve herhangi bir meyve ile süsleyin.




13 Eylül 2013 Cuma

Karamelize Arpacık Soğan ve İstiridye Mantarlı Spagetti


Neyse ki makarna var... Gerçekten, her bütçeye ve her damak tadına uygun ne var böyle başka? İstediğiniz gibi lezzetlendirebiliyorusunuz. En pahalısının paketi 2 lira. Hem doyurucu, hem besleyici. Salçalı, etli, kremalı, domatesli, fırında, hatta böreğin içinde. Evet, böreğin içinde. Annem yapardı ben küçükken, pek de güzel bir şeydi. Bir ara yaptırıp tarifini burada da yayınlayayım. Neyse, makarna diyorduk.... Bir besin maddesi daha ne kadar kullanışlı ve her kesime hitap edebilir bilmiyorum. Sade bile güzel. Öğrenci evlerinin baş tacı. Resmen kurtarıcı. 

Evet evet, makarnayı yemek aleminin Doctor Who'su ilan ediyorum. Hep yanımızda. 

Makarnaya bu kadar methiyeler düzdükten sonra başka bir konuya değinmek istiyorum. Kepekli ve Tam Tahıllı makarna. Çoğunuzun kepekli makarna diyince yüzü buruşabilir, lezzetsiz olduğunu düşünebilirsiniz ama inanın değil. Hele sosla yiyecekseniz hiiiç fark etmiyor, hatta çok daha faydalı oluyorlar.

Biber Dilimlerinde Yumurta



Ne zaman aile evinde kalsam, artık havasından mıdır nedir bende bir düzene girme, erken kalkma hevesi oluyor. Ev yüksekte ve denize de çok yakın, bu yüzden bende bir dinçlik ve haliyle de bir açlık oluyor buraya gelince. Yediğimin haddi hesabı kalmıyor. Erkenden kalkıp kahvaltı edip sonrasında günü 8-10 öğünle kapatmış buluyorum kendimi. Bugün de o günlerden biri, sabahın 7'sinde uyandım, hem de kendiliğimden. Hazır erken kalkmışken sizinle de kahvaltı sofralarınıza yakışacak bu güzel biber dilimlerinde yumurta tarifini paylaşmak istedim. Hala kahvaltı etmediyseniz belki deneyebilirsiniz bunu.

Muhtemelen çoğunuzun gördüğü bir yöntemdir de yine de paylaşayım dedim. Biber dilimleri içinde yumurta. Biberli yumurta işte, ama görüntüsü pek bir şirin. Denemenizi tavsiye ederim. 

Kullanacağınız biberler daha büyük ve renkli olursa daha şirin, çiçek formunda sonuçlar elde edebilirsiniz ama ben evdeki biberlerle yaptım, o yüzden bu ufak 3 lokmalık dilimler çıktı. Şu kocaman dolmalık biberler oluyor ya hani, sarısı, yeşili, kırmızısı var. Onların dilimleri ile yaparsanız, dilimler de yeterince büyükse yumurtayı çırpmadan içine akıtabilirsiniz. Böylece sarısı dağılmamış olur. 

Biberde Yumurta (Biber Dilimleri İçinde Yumurta)


Tek tek malzeme yazmama gerek olmadığını düşünüyorum. Yapmanız gereken şey basit: Büyükçe biberleri 1.5-2 parmak kalınlığında dilimleyin. Yumurtayı içine eklemek istediğiniz malzemeleri de ekleyip çırpın (peynir, yeşillik, baharat, şarküteri ürünü vs...).  Biberleri hafif yağlanmış ve ısıtılmış tavaya alın ve içlerine çırpılmış yumurtayı akıtın. Alt kısmı biraz pişince tavanın altını biraz kısıp kapakla kapayın. Bir süre sonra baktığınızda yumurta katılaşmış olacak, dilimleri ters çevirin ve üstte kalan kısımların pişmesini de sağlayın. Pişirme süresi 10-12 dakkayı bulabilir. Tavayı kapakla kapamanız önemli, ısı içerde kalıyor ve kalın olan yumurtanın ters çevirmeden içinin de pişmesini sağlıyor. 

Sizin de böyle değişik ve güzel görünen tarfileriniz varsa benimle paylaşır mısınız?

12 Eylül 2013 Perşembe

Süt Tozu Mevzusu



Süt tozu diyince bir çok kişinin aklına kahve kreması geliyor. Kahve kreması bitkisel ve oldukça yağlı bir üründür ve sütle alakası yok:) Süt tozu ise malum süten elde ediliyor, sütün içindeki suyu aldığınızı düşünün, kalan kısım süt tozu :)

Sağlıklı mı değil mi tartışmasına ise girmek istemiyorum çünkü zaten sütün bile henüz sağlıklı olup olmadığı kesin bir şekilde belli değil. Ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.

Süt tozu, hem sıvı formda olmadığı için kıvamı pek etkilemiyor hem de lezzet veriyor.

Ben en çok evde çikolatalı krema yaparken kullanıyorum. Bazen de poğaçaların ve keklerin hamurunda. Hem dokusunu güzelleştiriyor hem de lezzet katıyor. Dondurmaya süt tadı verip, kıvamını koyulaştırıyor...

Ah tabi bir de dulce de leche yaparken de kullanıyorum. Sütü ısıtmaya başlamadan önce her bardak süt için 1 yemek kaşığı da süt tozu koyuyorum.

Türkiye'de başka markanın süttozunu henüz görmedim, illa ki vardır ama daha çok endüstriyel mutfaklarda kullanıma uygun fazla miktarlardadır. Ben Pınar'ın süt tozunu kullanıyorum. Büyük marketlerde süt reyonlarında bulmak mümkün. Size de tavsiye ederim.

Fiyatı 4 ile 6 lira arasında değişiyor yerine göre. Buradan Pınar'ın kendi sitesinden besin değerlerini ve nasıl elde edildiğini inceleyebilirsiniz.

Önemli not: Bu bir reklam yazısı değildir, tamamen tarafsızca yazılmıştır. Markanın bu yazıyla herhangi bir alakası yoktur. Ben beğenerek kullanıyorum bu yüzden de tavsiye edebileceğim bir olduğu için ve daha önce de defalarca sorulduğu, bazen de kahve kremasıyla karıştırıldığı için bilgi vermek amaçlı yazdım.

10 Eylül 2013 Salı

Renkli Lip Balmını Kendin Yap!



Bunu çok önce yaptım aslında, o yüzden yapılış aşamalarının fotoğrafları ne yazık ki yok. Böyle bir işe girişme nedenimse, hem kışın dudaklarımı güzel koruyacak hem de istediğim renkte bir ürün bulamamış olmamdı. Ruj sürsem çok yoğun, renksiz lipbalmlarsa yağ sürmüş gibi durduğu için böyle bir işe kalkıştım ve sonuç beklediğimden daha güzel oldu.

Lipbalm olarak Blistex'in minik kutulardaki onarıcı ve besleyici ama şeffaf bir ürününü kullandım, renk vermek için de 3 ruju karıştırdım tam olarak istediğim rengi elde edebilmek için.

Yapmanız gereken çok basit: Mikrodalgaya girebilen bir kaba, lipbalmınızı ve renk yoğunluğuna göre de istediğiniz miktarda ruju ekleyin ve malzemeler eriyene kadar ısıtın. Isınan malzemeleri iyice karıştırıp kıvamı koyulaşmadan boşalttığınız lipbalm kutusuna koyun. İsterseniz bu işlemi bir kepçenin içinde ocak ateşi üzerinde de gerçekleştirebilirsiniz. (kepçeye lipbalmı ve ruju koyup, ateşe çok temas ettirmeden malzemeleri eritip karıştıracaksınz, hepsi bu. Ruju az az istediğiniz yoğunluğu elde edene kadar kontrollü şekile eklemenizde fayda var.)

Ben yukarıdaki rengi elde edebilmek için maybeline coral fire, mac- ismini hatırlamadığım bir kırmızı ve yine kodunu hatırlamadığım bir İnglot'un toprak tonlarında rujunu karıştırdım. Hep buna benzer ruj arıyordum zaten ama bir türlü tam bu tonu bulamamıştım, çok iyi oldu.

9 Eylül 2013 Pazartesi

Kayısılı ve Çikolatalı Kek Topları - Bayatlamış Kekleri Değerlendiriyoruz


Kayısı mevsimi neredeyse bitti, ben neden bu tarifi şimdi yayınlıyorum? Çünkü unuttum :( olsun yine de bulunsun, illa ki kayısıyla olacak değil ya, ben kayısı ve kakaoyu çok sevdiğim için kayısı kullanmıştım. Siz istediğiniz meyveyle, reçelle, kuru meyveyle bile yapabilirsiniz.


Vaktinde çok güzel bir çikolatalı kek yapmıştım, ama 3 boy. Birini teyzem istemişti giderken götürecekti, ikisi kalacak, ikram edilecek ve yenecekti. Teyzem sen giderken keki unut, 4 kişiye 3 tane kocaman çikolatalı kek kalınca bol bol ikram ettik, komşulara verdik derken yien kaldı keklerden birinin tümü. Ben de bu zaten bayatladı artık böyle ikram edilmez diye böyle bir şey denedim, pek güzel oldu. Sizin de kalan kekleriniz, kurabiyeleriniz varsa siz de yapabilirsiniz. İlla kalmasına gerek yok, sırf bunun için de kek pişirebilirsiniz.

Gelelim kayısıya. Kayısının kendisini çok sevdiğim gibi çikolata, haliyle de kakaoyla olan uyumunu da pek severim. Damak tadı işte, kimisi de ne alaka der. Evde bahçe mahsulü bol da kayısı olunca kayısılar da tükensin diye kayısılı yaptım bunu. Kek popsun dışı çikolata kaplı olmayan, daha bizdeni.

Kayısı yerine muz, çilek, vişne, kuru kayısı... istediğinizi kullanabilirsiniz. Sadece çilek ve vişne gibi meyvelerin suyunu bırakabileceğini unutmayın.

Kayısı kullanmayacaksanız  meyveleri pişirmenize gerek yok. Kayısıyı da pişirmek zorunda değilsiniz.

Kuru kayıs kullanacaksanız s3-4 dakika kaynatmanızda ve iyice suyunu süzmenizde fayda var.

Kayısılı Ve Çikolatalı Kek Topları 

Malzemeler:

Bayat kakaolu veya çikolatalı kek (1 bütün kekten çok fazla çıkıyor, ben orta boy bir kek kalıbıyla yapılmış kekin yarısını kullandım. Yarısını dondurup daha sonra kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı krema + 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 çaybardağı sütle çırpılmış 3-4 kaşık kremşanti veya benzeri krema)
Dilerseniz 2-3 kaşık kakaolu fındık kreması veya herhangi bir aroma (badem, fındık, kahve vs) (ben kullanmadım)
Kaplamak için hindistan cevizi, toz fındık, fıstık, ceviz, badem vs

12 tane kayısı
3 kaşık toz şeker

Hazırlanışı:

Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp, 1 kayısıdan 8 parça elde edecek şekilde kesin. (her bir yarımı 4'e böleceksiniz)
Tavaya şekeri ve kayısıyı koyup, şeker eriyene kadar nazikçe karıştırın ve kayısılar suyunu çekene kadar pişirin. Soğutun.

Kekin kullanacağınız kadarını robotta veya elinizle ufalayın. Un kadar küçük parçalara ayrılmayacak ama tamamen ufalanmış olmalı.

Sıvı kremayı kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alıp tereyağı ekleyip karıştırın.
Keke sıvı kremayı veya kremşantiyi ekleyerek yoğurun. Kurabiye hamuru kıvamı alacak, bu yüzden azar azar eklemenizde fayda var.

Bundan sonrasını dolgulu kurabiye gibi yapacağız. Yoğurduğunuz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve avuç içinizden biraz daha büyük olacak şekilde açın. (Bastırarak düzleştirin ve yayın)
İçine 2 parça kayısı koyup hamuru kapatın ve yuvarlayın.

Hindistan cevizi dolu bir tabağa batırarak hindistan cevizi ile kaplayın.





3 Eylül 2013 Salı

Kırmızı Kadife Pasta, Peynirli Krema İle



Bu kaçıncı red velvet cake yapışım bilmiyorum.  Kendi evime 1 ay daha gitmeyeceğim, ailemin yanındayım şimdilik. Buraya gelen giden de çok olduğundan bu sefer pasta şeklinde yaptım kırmızı kadife keki. Dışarıdan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum, çok değişik bir tadı yok. Kek işte hafif kakaolu ama yapısı güzel kesinlikle. Hoş bu yaptığımın içine kefir ve limon suyu koyduğum için çook da kadife olmadı :) ama yine de güzeldi. Kremasına gelince, sadece peynir, tereyağı ve pudra şekeri kullandım. Keki 4 parçaya ayırdım ve ince tabakalar halinde krema sürdüm. Bu kadar. Denerseniz şimdiden afiyet olsun.

2 Eylül 2013 Pazartesi

The Balm Stainiac / Prom Queen & Homecoming Queen


Bu bir kozmetik blogu değil, ben de bir kozmetik uzmanı değilim. Hatta çok da anlamam kozmetik ürünlerden, belli başlı kullandığım 3-4 şey vardır, hep onları kullanırım. Tabi bunun sebebi beceremiyor ve de kendime yakıştıramıyor olmam. Yoksa ben de istiyorum renk renk farlar rujlar süreyim :) En ağır makyajım maskara+kalem ve allıktan oluşuyor. Bir de biraz çok hafif sürülmüş dudak renklendiricisi. Yapmıyor değilim, sürüyorum farları eyelinerları rujları ama evde, hobi olarak. Öyle dışarı çıkamıyorum ahaha :D Hal böyle olunca da yorum yapabileceğim 3-4 şey oluyor. Bu The Balm'ın sıvı allıkları da onlardan biri. Bu ürünlerden çok memnun olduğum için belki sizlerin de işine yarar diye paylaşmak istedim.

Daha önce Benefit ve The Body Shop'un benzer ürünlerini kullandım ama renk ve yapı olarak en çok bunları beğendim. Normalde ürünün 3 rengi var: kırmızı, turuncu ve plum denilen erik rengi. Mor ve kırmızı arası güzel bir renk ama bana gitmediği için almadım. Bende 2 rengi var, kırmızı ve turuncu. Saçlarım turuncu olduğundan turuncuyu daha çok kullanıyorum ama kırmızısı da çok güzel.

Benim bu ürünü sevmemin sebebi ise dudağıma sürdüğümde ruj gibi kalıp şeklinde durmuyor, sanki dudağın kendi rengiymiş gibi duruyor. Yanakta kullanıldığındaysa yine yanağınızın kendi rengi gibi duruyor ve de matlaştırmıyor. Ürün parıltılı değil, yağlı olmayan bir canlılık veriyor cilde. Jel gibi yapısı sürünce su gibi oluyor, çok güzel :)

Kullanırken dikkat etmeniz gereken şeyler:

  • Allık olarak kullanacaksanız sürer sürmez ürünü dağıtmanız, çünkü çabuk kuruyor ve silseniz de orda o şekilde kalıyor izi. Bu yüzden önce bir yanağınıza sonra diğerine uygulayın. İstediğiniz görünümü elde ettikten sonra da dokunmayın, kurusun. 
  • Dudaklarda ise  yanaklardaki kadar kalıcı değil, 1-2 saat ancak dayanıyor. Yine dudağınıza sürdükten sonra bu sefer dağıtmayın ve öylece bırakın. Dudaklarınızı da birbirine sürmeyin. Öylece kurusun yoksa pek etkisi kalmıyor. 
Solda turuncu yani Homecoming Queen var. sıcak alttonlu güzel bir turuncu, ben çok seviyorum. ama dudağa sürerseniz taşınca yemek yağı gibi görünüyor :)
Sağdaysa Prom queen, sıcak tonlu veya nötr bir kırmızı, tam anlayamadım ama çok tatlı bir rengi var, burda fotoğrafta ikisi de biraz değişik çıkmış ama renkler çok daha güzel. 

hafif dağıtılmış hali


Uğraştırıcı gibi mi göründü bilmiyorum ama bence çok pratik bir ürün, Gratis'lerde deneyebilirsiniz. Fiyatı çoook uygun, 18 lira gibi bir şeydi. Benefit'in 1/5 Body Shop'un ise 1/2 fiyatına denk geliyor.

fırçaları
Benim gibi hafif makyajdan hoşlanan veya mecbur olanların işine yarayacağını düşünüyorum.

Kolay Ispanaklı Yassı Spagetti (Bavette)


Tamamen uydurma bir tarif oldu ama sonucunu çok beğendiğimiz ve çok kolay olduğu için sizinle de paylaşmak istedik.

Ispanakları pişirmiyoruz, sadece yıkayıp doğramanız yeterli.  Ispanak yerine roka, kuzu kulağı veya ne seviyorsanız kullanabilirsiniz.

Makarna suyunu da pişirdikten sonra dökmeyip 1 su bardağını ayırıyorsunuz. Hem besleyici oluyor, hem de lezzeli.

Fırında Patlıcan Kebabı (Gaziantep)



Kebap, çoğumuzun zannettiği gibi Türk mutfağına değil Arap mutfağına ait bir yemektir. Ocakta veya ateşte pişen et demekmiş. Daha sonra Araplardan öğrenip, devşirmişiz. Her türlüsünü yapmışız. En güzelini de Gaziantep'te yersiniz bence. Ben adana kebabın bile en güzelini Gaziantep'te Halil Usta'da yedim. Siz de yolunuz düşer de giderseniz Antep'e Halil Usta'ya uğrayıp küşleme yiyin kesinlikle. İmam Çağdaş falan hikaye.

Patlıcan Kebabı ise Gaziantep'te gerek mangalda gerek fırında çokça yapılan bir yemek. Hatta insanlar orda kendi fırınlarında yapmaz, pide ekmek satan fırınlara verirler onlar o kocaman fırında pişirirler ya eve gönderirler, ya da sahibi gelip alır. Tıpkı fırına 1 kilo kıymayı verip, onları lahmacun olarak geri almak gibi :) Evet, Antep'te böyle bu işler. Gidip kebapçıdan veya lahmacuncudan almazsınız lahmacunu.

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar



Hafif ve güzel oldu, karnabahar sevenler deneyebilir. Farkı sebzelerden ekleyerek zenginleştirebilirsiniz ama biz bu halini çok sevdik.

1 Eylül 2013 Pazar

Carte D'or Çikolatalı Macaron






Makaron bence kadın tatlısı, böyle renkli renkli pek şirinler. Hiçbir erkek görmedim ki macaron resmi paylaşsın, kapak fotoğrafı yapsın veya macaron olsa da yesek desin. Ben de en çok çikolatalı ve vanilyalı makaronları seviyorum. Daha sonra da şu çiçekli olanları; gül, menekşe, portakal çiçeği, lavanta... Fabuloso gibi oluyorlar ama olsun içi kremalı olduktan sonra hepsini severim ama o reçelli gibi olanlardan pek haz etmiyorum.


Daha önce hiç makaron yapmayı denememiştim, nedense tutturamam gibi düşündüm hep bu yüzden bulduğum her yerinkini denedim. Türkiye'den favorimse Divan'ın dışı kakao kaplı olanları. Dün markete gidip çikolatalı  mus malzemesi alacaktım ki Carte D'or'un kutusunu gördüm ve bir deneyeyim dedim. İyi ki de denemişim, başarılı oldu.