26 Ekim 2013 Cumartesi

Hadi Bu Akşam Kabak Yiyin :) Fırında Kıymalı Kabak Kayıkları


Fırında kabak kayıkları kıymalı kabak

Fırında Kabak Kayıkları kabak sevmeyenlerin bile yiyebileceğini düşündüğüm bir tarif. Hem sağlıklı, hem lezzetli hem de sıkıcı yemeklere bir alternatif.



İmam bayıldı, karnıyarık yerine bir kere de bunu deneyin. Kabak kayıklarına aslında kabak bayıldı ya da kabakyarık da diyebiliriz :) Mantık aynı, kabağı oyup içine sebze veya kıyma dolduruyoruz. Kısacası kabak bayıldı tarifi çok tanıdık. Yanına da mis gibi bir prinç pilavı ve cacık... Şu an bunu yazarken bile canım çekti.

Fırında Kabak Kayıkları tarifine yani kabakyarığa geçmeden önce vermek istediğim bilgiler var.

1. Kabakları kızartabilirsiniz, ben tercih etmedim. Çok hafif oldu.
2. Kıyma yerine sebzeli, patatesli iç de hazırlayabilirsiniz.
3. Peynir koymanız şart değil.
4. Fırına yağlı kağıt sererek tepsinin tabanını yağlamaktan kurtulabilirsiniz.
5. Fırında kabağın içindeki harç zaten yağlı olduğu için kızartmasanız da kabakları yağlamadan pişirebilirsiniz. Sadece viraz daha uzun sürüyor pişmesi o kadar. Yine çok lezzetli.


Hadi fırında kabak kayıklarının tarifine geçelim.

FIRINDA KIYMALI KABAK KAYIKLARI TARİFİ

Malzemeler:

6 tane orta boy tercihen koyu yeşil kabak.

350-400 gr kıyma (kıyma yerine küçük küçük küpler halinde doğranmış patates veya tavuk da kullanabilirsiniz)
1 büyük boy soğan
3 kırmızı biber
3 yeşil biber
2 orta boy domates
sıvıyağ
karabiber
Kaşar veya parmesan peyniri

Hazırlanışı:
Soğanı küçük doğrayıp, orta ateşte öldürün ve küçük doğranmış biberleri ekleyin.
Biberler de ölünce kıymayı ekleyip kavurun.
Kıyma kavrulunca minik minik doğranmış domatesi ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Baharatları ve tuzu ekleyin.

Fırını 200 C'ye ayarlayın.

Kabakların saplarını temizleyin ve iyice yıkayıp enlemesine ortadan ikiye bölün.
Çekirdekli kısımlarını bir oyacak veya çay kaşığı ile oyarak çıkarın.
İçlerini oyup kayıklar haline getirdiğiniz kabakların içini harç ile doldurun. Üzerlerine peynir rendesi serpip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 200C fırında kabaklar pişene kadar pişirin.

Fırında kabak kayıkları kıymalı kabakFırında kabak kayıkları kıymalı kabak

(Dilerseniz kabakları doldurmadan dış kısımlarını fırca ile biraz yağlayabilirsiniz daha hızlı pişmeleri için, eğer geç pişiyorsa tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp, peynirler yanmadan kabaklar pişene kadar pişirmeye devam edebilrisiniz.)





3 yorum:

  1. Kabağıı hiiiç ama hiiiç sevmeem ama birdeen canım istedii bunu görüncee hahhaa =) ♥

    http://alfabenineharfii.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar. Elinize sağlık

    YanıtlaSil