2 Eylül 2013 Pazartesi

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar



Hafif ve güzel oldu, karnabahar sevenler deneyebilir. Farkı sebzelerden ekleyerek zenginleştirebilirsiniz ama biz bu halini çok sevdik.



Beşamel Sosl Fırında Karnabahar Yemeği 

Malzemeler:

  • 1 tane karnabahar
  • 2 havuç
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi


Beşamel sos:


  • 3 yemek kaşığı tercihen tam



    buğday unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 ml süt
  • Tercihen 1 yemek kaşığı hindistan cevizi veya 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
  • Tuz



  1. Beşamel Sos: Tereyağını eritip içine unu ekleyin ve kavurun. Daha sonra sütün yarısını ekleyip, tel çırpıcı ile topak topak görüntü kalmayana kadar karıştırın. Sütün kalanını, tuzu ve koyacaksanız hindistancevizi veya muskatı ekleyip koyulaşıp üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin. 
  2. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Havuçları yıkayıp kabuğunu kazıyın ve 2 parmak kalınlığında dilin. Soğanları saplarından ayırıp, 3-4 parmak eninde kesin. Havuç ve karnabaharı buharda diriliği gidene kadar pişirin veya tencerede haşlayın.
  3. Pişen sebzeleri süzüp, bir borcama alın, üzerine soğanları ekleyin. Beşamel sosu döküp üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve 200C fırında 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. 



2 yorum: