19 Ağustos 2013 Pazartesi

Portakallı ve Böğürtlenli Cupcakeler (Böğürtlenli Peynirli Krema İle)


Elimde o kadar cupcake tarifi var ki fotoğrafları düzenleyip seçmek zor geliyor artık. Hele ki lensim bozulduğu ve saçma bir lensle çekim yapmak zorunda olduğum için fotoğrafları da tatmin etmiyor. Gidip 2 lens almam gerek ama araştırma aşamam hala bitmedi. Çok saçma bir huyum var, bir şeyi almadan önce uzun süre araştırıyorum, kıyaslıyorum, sonra o işten sıkılıp biraz ara verip tekrar başlıyorum bi bakmışım ki ya almaktan vaz geçmişim ya da hala almamışım :) Lens işi de böyle oldu, hala karar veremedim. f1.4 mü alsam 1.8 mi hala emin olamadım.

Cupcake meselesine geri dönüyorum, bir de güzel tarafları minik porsiyonlarda ve tek olmaları. Bir çeşit kapkek hamurundan kremalarla ve dolgularla bir sürü değişik kapkek çıkması da var tabi. Sade hamurla yaptığım zaman mutlaka 2-3 çeşit krema hazırlayıp değişik değişik yapıyorum ama bugünkü böğürtlenli cupcake tarifinde olduğu gibi ek malzemeleri bir kapkek hamuru hazırlayınca genelde tek çeşitle yetiniyorum.

Böğürtlenli Cupcakei böğürtlen ve portakalı birbirine çok yakıştırdığım için çok seviyorum. Aynı şekilde yabanbersini ile de yapabilirsiniz.


Kaplama kremasını cheesecake kreması gibi hazırlayıp içine böğürtlen püresi ekledim, enfes oldular. Buttercream bana çok ağır ve yağlı olmasına rağmen kuru geldiği için kullanmıyorum, siz isterseniz buttercream veya kremşanti vs kullanabilirsiniz.

Kekler, yumuşacık ve nemli oluyorlar. Ayrıca üzerleri muffin gibi çatlıyor biraz. Ayrıca DİKKAT!! Bu kekleri kremasız da afiyetle yenecek kadar mükemmel lezzette ve kıvamdalar.




Böğürtlenli ve Portakallı Cupcake

MALZEMELER:

Kek:

  • 2 su bardağı un, cıvık gelirse biraz daha eklersiniz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri 
  • 2 büyük boy yumurta
  • 4 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu (veya 2 çorba kaşığı limon suyu)
  • 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (veya 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi)
  • 1 çay bardağı tercihen süzme yoğurt
  • 1.su bardağı sıvıyağ veya 100 gr tereyağ(eritilmiş ılıtılmış)
  • her cupcake e 3-4 tane gelecek şekilde böğürtlen (yaklaşık 10-12 tane orta boy cupcake çıkıyor)


Krema:

  • 1 paket labne peyniri
  • Yarım paket (100 ml) sıvı krema
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 10 tane böğürtlen
  • varsa krema sertleştirici, jelatin veya 2 yemek kaşığı toz krema-kremşanti



Hazırlanışı:

Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, portakal suyu, portakal kabuğu ve vanilyayı iyice karıştırın. Kremsi bir dokusu olacak.
Daha sonra, sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve bir spatula veya el çırpıcısı ile birbirine yedirin. Hamur akıcı değil, kaşığa gelir şekilde bir kalınlıkta olmalı.

Hamuru bir sıkma torbası veya kaşıkla cupcake kalıplarına kalıbın yarısnı dolduracak şekilde doldurun  üzerlerine 3-4 tane böğürtlen ekleyip parmağınızla ittirerek biraz batırın. (kalıpların 3/4 ü dolu olacak böğürtlenleri ekleyince)
190C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Krema:
Soğuk kremaya pudra şekerini ve sertleştiri malzemenizi ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra Labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpıp böğürtlen püresini ekleyin ve karışana kadar tekrar çırpın. (Soğuttuğunuz halde katılaşmamışsa biraz daha toz krema ekleyebilirsiniz)

Cupcakeleriniz ve kremanız soğuduktan sonra kekleri krema ile kaplayın.




11 yorum:

  1. 3 günlük detoks yapıyorum. 24 saat içinde yediğim tek şey lahana çorbası :D bu güzellikleri görünce hayattan soğudum şu anda :D

    YanıtlaSil
  2. hımmm nasılda leziz ve güzel bir blogmuş burası :)bundan sonra takipçinim bayılırım cupcakelere...

    banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok harika görünüyor ellerinize sağlık,tatlıyı anca böyle olursa severim ki bu mayhoş güzel bir tatlı olmuştur, çikolatalı pastayı bile böğürtlen ve vişneyle severim ah ah bu keki görünce yapmalıyım dedim ama kısmet inşallah denerim paylaşırım

    Tekrar ellerinize sağlık süpersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayhoş, çok doğru demişsiniz bu cupcakeler gerçek birer mayhoşlar:) kekleri tatlı ama böğürtlenle birleşince tam kıvamına geliyor :)

      Yaparsanız beni de bilgilendirin, şimdiden ellerinize sağlık:)

      Sil
  4. o.O işte tamda tarifi okudukça yüzümün aldığı şekil (böğürtlen için yapmayacağım şey yok ) . ne güzel olmuşlar, yalnız şu cupcake kağıtlarını nerden aldınız, çok kaliteli duruyorlar.
    sevgiler.
    sempa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Bunları Şişli'de, Şişli Camii'ne doğru giderken bi aradan aldım, plastik bardak tabak satan bi yerdi. sanırım 30'lu paketi 8 lira gibi bir şeydi olsa gerek. Muhtemelen Eminönü'nde de vardır.

      Sil
    2. istanbulda oturmamanın zararları, burada aradım bulamadım. eminönünde zaten ne ararsan var :P
      teşekkür ederim ^.^

      Sil
  5. harika olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Görüntüsü süper , ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. güzel görünüyor gerçekten..böğürtlen yerine sizce dut nasıl olur..elimde bolca dutum var da değerlendirilebilirmi bu tarifle?

    YanıtlaSil