29 Mayıs 2013 Çarşamba

Tiramisu Cupcake


Tirami su, çoğu pastane ve restoranın deyimiyle tiremisu, tremiso, taramesu ne veya ne diyorsanız artık, aslıyla alakasız yapılan ama ona rağmen en sevilen tatlılardan biri heralde. Orijinalinde krema pişmiyor, hatta yumurtalar bile çiğ kullanılıp mascarpone peyniri ile tatlandırılıyor, espresso ile ıslatılmış katlara dökülüyor. Bizse tüm bunların yerine 2 kat keki nescafe ile ıslatıp sade muhallebiye labne katarak işin içinden çıkıyoruz. Kime sorsanız harika tiramisu yapıyor :)

Neyse efendim, gelelim bugünkü cupcakelerimize. Keki bol kakaolu ve espresso ile ıslatılmış, üzerine mascaroponeli "pişmiş" krema sıkılmış tiramisu cupcakelerimiz var. Krema pişmiş, çünkü ben de yumurta kokusu almasam da alıyormuşum gibi hissediyorum. Tarifi de öyle vereceğim, zaten büyük çoğunluk da benim gibi çiğ yumurtayı direkt olarak kullanmak istemez sanırım.

Ben cupcakeleri doldurmadım, siz aynı krema ile doldurabilirsiniz.

Ben üzerine kakao serptim, siz yine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.




Tiramisu Cupcake (10-12 adet)


Cupcake Hamuru:
Malzemeler

  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 100 ml sıvı krema
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 ölçü espresso üzerine eklenmiş 1 çay bardağı su veya 1 kupa kahve (ıslatmak için)


Hazırlanışı:


  1. Tereyağ ve şeker krema gibi olana dek çırpın ve yumurta sarılarını ekleyip 2-3 dakika daha çırpın ve sıvı kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kakao, tuz, kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 dakika tüm malzemeler karışıncaya dek tekrar çırpın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar hilene gelene kadar 1 fiske tuzla yüksek devirde çırpın.
  3. Yumurta karışımını unlu karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile fazla karıştırıpı yumurta aklarını söndürmemeye özen göstererek karıştırın.
  4. Hamuru cupcake kaplarına eşit miktarda döküp, 180C önceden ısıtılmış fırında 12-18 dakika kontrol ederek pişirin.


Tiramisu Kreması

Malzemeler:

  • 100 ml sıvı krema( iyice soğutulmuş)
  • 50 gr yumuşak tereyağ
  • 200 gr mascarpone veya tercihen suyu süzülmüş labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri(damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)


Tereyağ ve peyniri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın.

Ayrı bir kapta sıvı kremayı katılaşana kadar çırpıp, peynirli karışıma ekleyin ve pudra şekeri ilave edip tekrar çırpın. Daha yoğun bir kıvam için 1 yemek kaşığı kadar toz krema (krem şanti, pasta kreması vs ) ekleyebilirsiniz.

Cupcakeleri doldurmak isterseniz Cupcake Nasıl Doldurulur?'da anlatıldığı gibi doldurup üzerini yine krema ile süsleyebilirsiniz.

Kekleri hazırladığınız kahve ile ıslatıp, krema ile kaplayın :)



6 yorum:

  1. Çok hoş ve lezzetli görünüyo hemen gidip deneyesim ve bir sürü yiyesim geldi :)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sivi krema yerine alternatif olarak ne kullanilabilr acaba ?? Yeterince kalorisi var cunku sivi kremanin daha hafif olacak bisey olsa daha iyi olur gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orijinal tiramisu kremasında çiğ yumurta kullanılıyor, size uygunsa onu deneyebilirsiniz. Sadece peynir ve pudra şekerini çırpıp da kullanabilirsiniz (kıvamı nasıl olur emin değilim). kremşanti, hazır pasta kremaları vs gibi şeylerin de kalorisi oldukça yüksek olduğundan bana süt kreması kullanmak daha cazip geliyor o yüzden kullanıyorum ben :) Bunda olmaz belki ama meyveli olanlarda yağsız süzme yoğurt da güzel oluyor, şeker ile.

      Sil
  3. Tesekkur ederim onerileriniz icin kremasi icn 4 fincan seker 3 fincan un 1 yumurta vanilya 4.5 bardak su 200 gr da labne peynirli muhallabi kivaminda bir karisim yapiyorum

    YanıtlaSil
  4. merhaba peki yaptığımız keki ıslatmıyacak mıyız ?? Lütfen söyleyin bundan yapacağım da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Islatacaksınız haha. benim hatam olmuş, yazmamışım sanırım. Kahve ile ıslatılacak elbette. :)

      Sil