30 Mayıs 2013 Perşembe

Beyaz Çikolata ve Antepfıstıklı Kremalı Çikolatalı Cupcake




Antepfıstıklı çikolata sevmeyen var mı? Cevap vereyim, ben! Evet ben fıstıklı, fındıklı çikolata sevmem. Antepfıstıklı çikolata olacaksa beyaz çikolatalı olsun, ancak o zaman seviyorum ama bu Cupcakelerin kekleri bol bol çikolatalı, kremaları beyaz çikolatalı ve antepfıstıklı. Ortaya inanılmaz bir şey çıkıyor, mutlaka deneyin. Kremasında hafif bi dondurma tadı var, fıstıklı dondurma sevenlere duyrulur!





Antepfıstıklı ve Beyaz Çikolata Kremalı Bol Çikolatalı Cupcake

Önce kremayı yapıp soğutmamız gerektiğinden, krema tarifi ile başlıyorum:

Antepfıstıklı Krema

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 50 gr toz antepfıstığı
  • 200 ml sıvı krema
  • 150 gr beyaz çikolata ( Kullanmak istemezseniz kıvam vermek için 1 yemek kaşığı toz kremşanti veya sade pasta kreması ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri kullanabilirsiniz.)

Sıvı ısıtın ve kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine küçük parçalar haline getirdiğiniz çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tereyağı ekleyin, yağ eriyince toz fıstığı ekleyip karıştırın. 

Karışımı kullanmadan önce soğutmanız gerek, bu yüzden keklerden önce yapıp dolaba koymanızda fayda var. 

Beyaz çikolata kullanmazsanız, kıvam vermek için kremaya 1 yemek kaşığı veya gerekirse daha fazla toz krema veya kremşanti ve pudra şekeri ekleyip daha sonra fıstıkla karıştırıp iyice çırpptıktan sonra süsleyebilirsiniz.

Bol Çikolatalı Cupcake

8-10 tane

Malzemeler:

  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 100 ml sıvı krema
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 80 gr bitter çikolata + 40 gr sütlü çikolata 


Hazırlanışı:

  1. Çikolataları benmari usulü eritin ve içine sıvı kremayı katıp karıştırın.
  2. Tereyağ ve şeker krema gibi olana dek çırpın ve yumurta sarılarını ekleyip 2-3 dakika daha çırpın ve sıvı krema-çikolata karışımını ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kakao, tuz, kabartma tozunu ekleyin ve 2-3 dakika tüm malzemeler karışıncaya dek tekrar çırpın.
  3. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar 1 fiske tuzla yüksek devirde çırpın.
  4. Yumurta karışımını unlu karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile fazla karıştırıpı yumurta aklarını söndürmemeye özen göstererek karıştırın.
  5. Hamuru cupcake kaplarına eşit miktarda döküp, 180C önceden ısıtılmış fırında 12-18 dakika kontrol ederek pişirin.

4 yorum:

  1. üzerindeki kremayı vanilyalı kekle kullandım nefis oldu nefis bir de kakaoluyla deniycem bakalım

    YanıtlaSil
  2. Resimde frambuaz kremali cupcake var onunda tarifini verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, onu neden eklemedim ben de bilmiyorum. en kısa zamanda yayınlayacağım o halde :)

      Sil
  3. Cok tesekkur ederim bu arada blogunuz çok güzel :)

    YanıtlaSil