8 Nisan 2013 Pazartesi

Beyaz Çikolatalı Ganaj



beyaz çikolatalı ganaj tarifi


Her türlü pasta ve kekte kullanabileceğiniz gibi meyvelerle de tüketebileceğiniz bir krema.



  • Eğer koyu kıvamlı bir krema elde etmek istiyorsanız çikolata miktarını artırabilirsiniz.
  • Ara kreması olarak kullanacaksanız soğuduktan sonra çırpabilirsiniz.
  • Süsleme kreması olarak kullanacaksanız kesinlikle soğuk kullanın ve süslediğiniz yiyeceğin de soğuk olduğuna emin olun. 
  • Pişirirken içine meyve püresi de ekleyebilirsiniz. Meyve sıvısının kıvamı yumuşatacağından dolayı yine çikolata miktarını artırıp ektra olarak tereyağ ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

Sade                                                                 
-200 ml sıvı krema                                            
-250 gr beyaz çikolata                                        
-1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı                
                                                                       

Hazırlanışı:


  • Beyaz çikolatayı mümkün olduğunca küçük parçalara ayırın.
  • Kremayı bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın ve içine tereyağı çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ilıkken genelde dökülecek kıvamda olduğundan kaplama kreması olarak kullanabilirsiniz. 
  • krema soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Kremamsı bir kıvam alacak. O zaman pasta arasında ve kaplarken de kullanabilirsiniz. 
  • ARA KREMASI VEYA RAHAT SÜRÜLECEK KATI BİR KREMA İÇİN:
  • Ganaj yapmak için bir diğer yöntem ise (bunu sonra keşfettim ve özellikle bunu tavsiye ediyorum) mousse yöntemini denemek. Bunun için çikolatayı benmari usulü eritip alın ve içine ODA SICAKLIĞINDAKİ 50 ml kremayı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 150 ml kremayı SOĞUTUN ve ÇIRPIN çırpın. Daha sonra çırpılmış kremaya, oda sıcaklığına gelmiş erimiş beyaz çikolata ve krema karışımını ekleyip çırpın. Bu sayede daha yoğun kıvamlı ve daha rahat sürülebilir krema elde ediyorsunuz. 

beyaz çikolatalı ganaj tarifi



18 yorum:

  1. Ne kadar güzel tarifleriniz var :) ellerinize, emeğinize sağlık. İşin püf noktalarını kimse sizin kadar detaylı anlatmamış, kesinlikle denemek istiyorum. takipteyim, bende beklerim bloğuma :) http://kadinlaraaozel.blogspot.com/
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için :)

      Sil
  2. sıvı krema dediniz orada krem şanti yada pastacı kreması olur mu olmassa sıvı krema nasıl yapabilirim anlatır mısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, krem şanti vs gibi kremalar olmaz ne yazık ki. Süt kreması, sıvı krema ile aynı şey, yemeklere makarnaya konulanlardan. Marketlerin süt reyonlarında oluyor genelde. Pınar, Tikveşli, Sütaş falan hemen her markanın var. :)

      Sil
  3. Merhaba,
    Tarifinizi beyaz seker hamuru ile susleyecegim pastanin en disini kaplamak icin kullandim.Ganajla sivanmis pastayi dolapta sogutunca seker hamuruyla cok rahat ve temiz bi sekilde kaplayabildim.
    Guzel tarifiniz icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok sevindim memnun kalmanıza. Afiyet olsun :)

      Sil
  4. merhaba ben şeker hamuruyla pasta yapcam ama kafam çok karıştı. beyaz kuvertür ile ganaj yapcam ama normal sütlü kuvertür yada bitterle yapılırken 1'e 1 ölçü kullanılıyo yani 400 ml kremaya 400 gr. kuvertür gibi. şimdi ben ganajımı beyaz kuvertür ile yapcam. ölçü nasıl olmalı? beyaz kuvertür bitter yada çikolatalıya göre daha mı zor katılaşıyo. bi ton malzeme aldım kızımın doğum günü için kendim yapmak istedim ama saatlerdir araştırıyorum bin pişman oldum. yardımcı olursanız çok sevinirim. bi sorum daha olcak. şeker hamuru dolaba girince eriyo diyenler var bu konuda bilginiz var mı. pandispanyanın katlarını ve üstünü ganajla kaplayıp bigün dolapta bekletip ertesi gün şeker hamuruyla kaplanıp dolaba koyulmadan mı servis edilmeli. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, beyaz çikolata diğerlerine göre daha zor katılaşıyor. ben genelde birebirden biraz fazla kullanıyorum ama sanırım çikolataya göre de değişir.

      şeker hamuru ile hiç çalışmadım. denemedim bile. ben şeker hamurunu hem sağlıksız buluyorum hem de lezzetsiz. keşke yardım edebilseydim bu konuda ama çok bir şey bilmiyorum ben de.

      Sil
  5. merhaba tarifinizi denemek istiyorum şeker hamuruyla pasta yapcam. pandispanyayı 3e bölüp içine ve etrafına verdiğiniz beyaz kuvertürlü ganajdan sürcem miktar ne olmalı ne kadar kremaya ne kadar beyaz kuvertür kullanmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalbınızın büyüklüğünü bilmiyorum ama hem dışa hem içe sürecekseniz, en az 400 ml krema 400 gr çikolata kullanın derim. Bazı tariflerde çikolata miktarı daha az tutuluyor, ben ne zaman öyle yaptıysam yumuşak cıvık bir şey oldu kremam.

      Sil
    2. evet genelde 1e 1 ölçü verilmiş. kalıbım 24cm çapında. 400e 400 yeterli gelir mi ? çikolatasını artırmak gerekir mi beyaz çikolata bitter ve sütlüye göre daha akışkan olursa yanarım :)

      Sil
    3. bence siz ne olur ne olmaz daha çok yapın, 600 ml mesela. kalırsa kalanı da saklar sonra kullanırsınız. kalıp baya büyükmüş, yetmezse üzülürsünüz. bir de önemli gün :)

      istersneiz 100 ml süt ve 100 gr çikolata ile bir deneyin bir iki gün önce, test edin. beyaz çikolata ganajı çok kullanmadım çok ağır oluyor diye, bende kullandığım gramajlar hep tuttu, ama dediğim gibi çikolatadan çikolataya da fark etmesi muhtemel. Canınız sıkılmasın boş yere.

      Sil
  6. aslında artması sorun değil dediğiniz gibi 600lük yapayım:) cupcakelere de kullanıcam çünkü beyaz çikolatalı ganajdan. bir de ganajın içine 1buçuk çaybardağı sütle kremşanti yapıp karıştırıp o şekilde yapmayı düşünüyorum. zaten keki birgün önceden yapıp şeker hamurunu doğum gününde kaplıcam. sorun olursa aynı gün tekrar yaparım. ertesi güne kadar vakit olcak nasıl olsa:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, ganaj icine gida boyasi katmak sorun yatatir mi acaba, bir bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
  8. Selamlar,
    Hep yaptigim gibi tarifinizi acele ile hizli eksik okuyup hemen ise daldim tabiki yanlis yaptim, son asamada kremayi cirpip cikolata karisimina ekleyecegim yerde, ekleyip oyle cirptim ☺ sivi bir krema elde ettim haliyle, cope atmadan once son bir sans verip dolaba attim, ve katilasmaya basladi �� ama aynen dediginiz gibi beyaz cikolatali ganaj meger ne agirmis!! Kakaolu kekle kontrast yapmak istemistim ama pisman oldum. Herneyse tarifiniz bir sahane, tesekkur etmek istedim, sevgiler
    Duygu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için ve çok sevindim sonradan katılaşmasına.

      Eğer beyaz çikolatalı ganaj kullanmak isterseniz tüm pastayı onla doldurup kaplamak yerine, sadece kaplayabilirsiniz. Çok kalın olmayan bir şekilde kaplanınca ağır olmuyor hem de güzel bir tat bırakıyor.
      Sevgiler.

      Sil
  9. Beyaz ganajdan yaptim ama donmadi nekadar zamanda donar acaba cupcakelerim icin yapiyorum

    YanıtlaSil
  10. Bende beyaz ganaj yaptim cupcakelerim icin ama katilasmadi ne kadar zamanda katilasir acaba

    YanıtlaSil